Algemene omroepvereniging AVRO

PERSBERICHT

Hilversum, 16-09-2010

MARIANNE THIEME TE GAST IN 'AVRO VRIJDAGMIDDAG LIVE' OP RADIO 1

AVRO Vrijdagmiddag Live wordt vrijdag 17 september, zoals elke week, live uitgezonden vanuit Café de Kroon aan het Rembrandtplein in Amsterdam. Jan Mom presenteert tussen 14.00 en 16.30 uur een prikkelende talkshow met daarin nieuws, opinie en debat, satire, sport, kunst en cultuur, live muziek en een flinke dosis vrijdagmiddaggevoel. Deze week komen de volgende onderwerpen aan de orde:

Hoofdgast in deze uitzending is Marianne Thieme, Kamerlid en politiek leider van de Partij voor de Dieren. In deze tijden van voortgaande politieke versplintering en krappe meerderheden is elke stem in de Tweede kamer een belangrijke. Wat wordt de opstelling van de Partij voor de Dieren ten opzichte van de mogelijke rechtse coalitie en waarom legde Thieme onlangs het partijvoorzitterschap neer?

Elke uitzending doet een bekend kunstenaar verslag van zijn tocht langs een bioscoop, poppodium of theaterzaal. Deze week vertelt actrice Dunya Khayme uitvoerig over haar bezoek aan een drietal voorstellingen. Ze geeft haar oordeel over de Musical Into the Woods, het toneelstuk Bloed op de dansvloer en de film Four Lions.

Wekelijks in de uitzending live muziek van een bekende artiest. Deze week een optreden van Tim Knol. Daarnaast schuiven de vaste gasten aan: Sanne Wallis de Vries neemt de actualiteit op de hak. Justus van Oel geeft in zijn column een vlijmscherpe analyse van het nieuws en Frits Barend praat de luisteraar bij over de grote en kleine verhalen in de sport.

Het programma wordt afgesloten door een panel met journalisten die het nieuws van de week onder de loep nemen. In wisselende samenstelling delen diverse journalisten hun opvattingen met het publiek. Deze week bespreken Paul van Gessel (hoofdredacteur BNR Nieuwsradio), Margriet van der Linden (hoofdredacteur Opzij) en Bert Brussen (journalist Geen Stijl) de actualiteiten.

Publiek is van harte welkom in café de Kroon, Rembrandtplein 11-13-15-17 te Amsterdam, om het programma live bij te wonen.

Voor meer informatie: vrijdagmiddaglive.avro.nl.
AVRO Vrijdagmiddag Live, iedere vrijdag van 14.00 uur tot 16.30 uur op Radio 1.