Ingezonden persbericht


Persbericht
Amsterdam, 16 september 2010

Topambtenaar Andrée van Es opent dubbeljubileumviering van Podium Mozaïek en Theater RAST Vrijdag 17 september - aanvang 21.00 uur - Podium Mozaïek Amsterdam

Morgenavond opent Andrée van Es, wethouder van Werk en Inkomen, het dubbeljubileum van internationaal cultuurpodium Podium Mozaïek en haar huisgezelschap Theater RAST. Van Es was politicus en Tweede Kamerlid voor de PSP, die later opging in GroenLinks. Maandblad Opzij noemde haar vorig jaar nog de meest invloedrijke vrouwelijke ambtenaar.

Van 17 t/m 26 september vieren Podium Mozaïek en Theater RAST gezamenlijk hun verjaardag. Het is 10 jaar geleden dat RAST van start ging met het maken van aangrijpende en verrassende voorstellingen die een onorthodoxe en onverwachte manier blik werpen op prangende en actuele thema's. Vijf jaar geleden opende Podium Mozaïek haar deuren in Amsterdam West en Theater RAST werd aangetrokken als huisgezelschap. Dit wordt gevierd met een verrassend programma.

Vr 17 en za 18 sept
Jubileumconcert Nedelands Blazers Ensemble & Guests (Izaline Calister, Zena Edwards, Haytham Safia, Ntjam Rosie en Droeh Nankoe). Muziek van alle soorten, maten en tijden. Muziek die de zinnen en verbeelding prikkelt en waar de energie en het spelplezier vanaf spat.

Vr 24 en za 25 sept
Jubileumvoorstelling Wall to Wall van Jong RAST
Als voyeurs gluurt het publiek in de huiskamer van drie gezinnen naar binnen. Wat gebeurt er thuis met de kinderen als een vader naar de bank is om een faillissement te voorkomen, een manische moeder in nachthemd over straat zwerft en een ruziënd stel vertraging heeft vanaf een Grieks eiland? Na de première wordt de eerste tekstuitgave van RAST, BACKFIRE, gepresenteerd.

Zo 26 sept
Jubileumviering in de openlucht
Tijdens de Megabazar op het Bos en Lommerplein wordt er in Podium Mozaïek een parallel programma voor kinderen en hun ouders aangeboden. Met theateroptredens, muziek, workshops en een peuterspeeltuin. Het geheel wordt afgesloten door Djembé Dramé die de aanwezigen naar het Bos en Lommerplein zal trommelen.




Ingezonden persbericht