Dienstenbond CNV

Nieuws

16 september 2010

HEMA te koop

AFSPRAKEN VOOR MEDEWERKERS NU EXTRA BELANGRIJK

Vorige week werd duidelijk dat de eigenaar van HEMA het bedrijf te koop zet. CNV Dienstenbond is geïnformeerd door HEMA over de genomen stap en zal er bovenop zitten om mogelijke gevolgen voor medewerkers tot een minimum te beperken.

Drie jaar geleden is HEMA overgenomen van Maxeda. Dat was een onduidelijke en onzekere periode. In de tussentijd is er veel gebeurd. Het bedrijf maakt winst en lijkt het goed te doen. Echter, het personeel mort; de werkdruk is hoog, grote flexibiliteit wordt gevraagd en het is daardoor steeds minder prettig werken bij HEMA. De nieuwe eigenaar heeft HEMA ook nog eens met grote schulden opgezadeld. Alles bij elkaar opgeteld geen goede uitgangspositie om de boel te verkopen lijkt het.

CNV Dienstenbond zal er bovenop zitten dat medewerkers niet nog verder de dupe worden van de investeringsdrift van mogelijke overnamekandidaten. HEMA is een mooi bedrijf dat mede door de medewerkers groot is geworden. Daar moet dan ook voorzichtig mee worden omgegaan. Dat betekent dat CNV Dienstenbond met regelmaat met HEMA om de tafel zal zitten om niet alleen de dagelijkse gang van zaken te bespreken, maar ook de toekomst met mogelijk een nieuwe eigenaar. De leden worden daarbij uiteraard als eerste geïnformeerd.