Woningcorporatie Ymere

Fotos helpen buurtvisie Jordaan

16-9-2010

Met een fotoproject peilde Ymere de meningen van bewoners van de Jordaan en de Haarlemmerbuurt. Het leverde een schat aan informatie op voor een nieuwe buurtvisie.

De afgelopen maanden legden vijfenveertig huurders van Ymere uit de Jordaan en Haarlemmerbuurt in beeld en tekst vast wie zij zijn, hoe zij wonen en hoe zij de buurt beleven.

Groepsgesprekken

Om te horen wat de deelnemers met deze fotos duidelijk wilden maken, sloot Ymere het project eind juli af met groepsgesprekken. In restaurant CousCousine* in hartje Jordaan bespraken huurders, medewerkers van Ymere en stadsdeel Centrum hun ideale buurt, het ideale huis en met elkaar samenleven. De fotos met veelvuldig terugkerende onderwerpen werden toegelicht.

Gemoedelijke sfeer

In de gemoedelijke sfeer van het restaurant waren de gesprekken zeer openhartig. Dat leverde precies de verdieping op voor een goede analyse van elke foto.

Een huurder over de avond: Erg bijzonder en leuk dat een woningcorporatie de bewoners naar hun meningen vraagt over de buurt.

Ymere complimenteert de huurders die met zoveel enthousiasme hebben meegedaan.


*CousCousine huurt de ruimte van Ymere. Ymere helpt eigen ondernemers graag op weg. Door voor deze locatie te kiezen, verwerven ze in de buurt en bij onze eigen medewerkers meer bekendheid.