Woningcorporatie Ymere

Windmolen op dak kantoor Ymere in Amsterdam-Noord

16-9-2010

De windmolen wekt genoeg energie op voor een tweepersoonshuishouden. Ymere gebruikt de stroom voor het eigen kantoor.

Duurzaamheidprojecten in Noord
Ymere onderneemt al veel om huurwoningen energiezuiniger te maken en huurders bewust te maken van hun energieverbruik. Met de windmolen zorgt de corporatie voor bewustwording bij de medewerkers van de corporatie.

De coöperatie Onze Energie is de leverancier van de windmolen. Zij werkt aan het zelf opwekken van duurzame en goedkope energie, waarbij leden meeprofiteren van de opbrengsten. Elke bewoner uit Amsterdam-Noord kan voor een eenmalige bijdrage van 50,- lid worden van Onze Energie.

Het afgelopen jaar zijn er verschillende duurzaamheidprojecten gestart. Zo zijn jongeren opgeleid voor het project Step2Save om langs de deuren gratis advies te verstrekken over energieverbruik.

In Tuindorp Nieuwendam en Oostzaan zijn 750 woningen voorzien van spouwmuurisolatie. Dat is isolatiemateriaal wat tussen de muren wordt gespoten. De isolatie bestaat uit vlokken van minerale wol. Op deze manier besparen bewoners tientallen euros op hun energierekening.

Ook loopt er op dit moment een proef in de Walvisbuurt met een energiedisplay waarop bewoners ieder moment hun verbruik kunnen aflezen.

Daarnaast wordt in Nieuwendam een woning met elektrische muurverwarming geopend die volledig draait op groene stroom.

Deze proeven dragen bij aan het verder doorontwikkelen van de betreffende technologie.

Duurzame partner
Ymere is als woningcorporatie een enthousiast deelnemer aan projecten die zich richten op energiebesparing en een duurzame toekomst. De komende tien jaar stuurt de corporatie nadrukkelijk op vermindering van woonlasten van huurders en duurzame innovatie. Goed voor het milieu én goed voor de portemonnee van bewoners.