Ingezonden persbericht


LaCie Wireless Space: veelzijdige draadloze opslag


· Draadloos back-uppen van bestanden

· Te gebruiken als WiFi-acces point, Ethernet-extender, switch of router
· UPnP(TM)/DLNA®- en iTunes®-server: streamen van films, muziek of foto's
· Geschikt voor Time Machine®

PARIJS, FRANKRIJK, 17 september 2010 - Vandaag introduceert LaCie zijn eerste opslagapparaat met netwerkverbinding via WiFi - de LaCie Wireless Space. Dit is de ideale bestands- of mediaserver voor thuis. De LaCie Wireless Space is geschikt voor zowel pc's als Mac's® en vanaf elke plek in huis draadloos te benaderen. Hiermee is het de meest flexibele en multifunctionele netwerkschijf van dit moment.

Door gebruik te maken van WiFi-technologie, kan de LaCie Wireless Space verbinding maken met bestaande WiFi-netwerken. Zo hebben gebruikers overal in huis draadloos toegang tot bestanden. Daarnaast is het apparaat in te zetten als centrale opslagoplossing: zo hebben gebruikers op één plek al hun back-ups bij de hand. De LaCie Wireless Space verbetert ook WiFi-prestaties door als b/g/n-access point of zelfs als router te fungeren.

"Wie een complete oplossing wil om media te delen en back-ups te maken, moet al snel diverse netwerkapparaten aanschaffen", zegt Julien Ott, Product Manager Network Attached Storage bij LaCie. "LaCie is ontzettend blij om met de LaCie Wireless Space ook WiFi-connectiviteit te introduceren en zodoende een echte alles-in-éénoplossing te bieden voor de uiteenlopende netwerkbehoeften van elk huishouden."

Gebruikers met een grote mediabibliotheek kunnen de LaCie Wireless Space ook inzetten als mediaserver. Het systeem is geschikt voor UPnP/DLNA en iTunes. Op deze manier is content als muziek, films en foto's eenvoudig te streamen vanaf een centraal punt en vervolgens af te spelen op elk apparaat met een netwerkverbinding. De interface van de LaCie Wireless Space is dezelfde als die van de LaCie Network Space, die door de Nederlandse Consumentenbond als zeer gebruiksvriendelijk werd bestempeld.

De LaCie Wireless Space is geschikt voor Time Machine, waardoor Mac-gebruikers het apparaat kunnen gebruiken als bestemming voor hun automatische back-ups. Zo vertrouwen ze erop dat al hun belangrijke bestanden en media veilig worden bewaard. Voor regelmatige back-ups van pc's biedt LaCie ook Genie Timeline Software.

Het gestroomlijnde, zwart glanzende ontwerp dat Neil Poulton exclusief heeft gemaakt voor LaCie, is speciaal ontwikkeld voor natuurlijke warmteafvoer en een fluisterstille werking. Het geraffineerde ontwerp en de WiFi-functionaliteit van de LaCie Wireless Space maken dit tot de perfecte toevoeging aan elk thuisnetwerk.

Beschikbaarheid
De LaCie Wireless Space met een capaciteit van 1 TB* en 2 TB is nu verkrijgbaar via de LaCie Online Store, de LaCie Corner en LaCie Resellers+ voor een adviesprijs vanaf 219,90 euro (incl. btw). Voor meer productinformatie: www.lacie.com.

Over Neil Poulton
Neil Poulton werd geboren in het Schotse Thurso. Hij is afgestudeerd in Industrieel Ontwerp aan de Universiteit van Edinburgh en aan de Milan Domus Academy. Poulton viel voor het eerst op in 1989 als de ontwerper van de 'ageing pens'. Deze pennen zijn gemaakt van 'levend' plastic dat door gebruik verandert van kleur en vorm. Tegenwoordig ontwerpt en ontwikkelt Neil Poulton producten voor internationale klanten als LaCie en Artemide. Sinds 1991 werkt en woont Poulton in de Franse hoofdstad Parijs. Voor meer informatie: www.neilpoulton.com.

Over LaCie
Met locaties in Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Azië is LaCie wereldleider op het gebied van opslagapparatuur voor de pc, Apple en Linux. LaCie onderscheidt zich door gestroomlijnde ontwerpen en opmerkelijke technische prestaties. Meer informatie over onze producten is te vinden op www.lacie.com.

# # #

Foto's in hoge resolutie vindt u op: http://www.lacie.com/nl/products/images LaCie Wireless Space op YouTube: http://www.youtube.com/lacietv#p/f/0/uGS_DtRjmn8