Gemeente Utrecht

2010 SCHRIFTELIJKE VRAGEN
116 Vragen van de heer D. Hoek
(ingekomen 16 september 2010)

Na overleg met de omwonenden heeft de CDA-fractie geconstateerd dat er over het volume van de nieuwbouw van het Leger des Heils aan de Oudwijkerveldstraat verschil van mening is. Het plan van de omwonenden getuigt van een grote anticiperende inzet van de buurtbewoners. Het aangepaste bouwplan van het Leger des Heils komt al voor en groot deel tegemoet aan het bezwaar van het te grote bouwvolume, maar stuit nog op onoverkomelijke bezwaren.

Naar aanleiding daarvan stelt de CDA-fractie de volgende vragen :

Over de bouwplannen.

Het verschil van mening over het volume van de bouw lijkt overbrugbaar. In plaats van 22 zouden er 20 kamers moeten komen met een oppervlakte niet van 13,5 maar van 15 m2.


1. Is het College voornemens om toch een bouwvergunning af te geven, waardoor er een permanente overlast voor de buurt ontstaat?
2. Heeft u getoetst of er bij een geringere bouwvolume sprake is van een ontoereikende exploitatie voor het LdesH?
3. Kunt u aangeven wanneer het College een besluit hieromtrent neemt?

Over de wijkparticipatie

Dit College geeft aan dat het fundament onder het Collegeprogramma onder andere is " dat op creatieve wijze vorm en inhoud wordt gegeven aan de paticiperende democratie".

5. Bent u het met ons van mening dat de omwonenden door hun positieve en construcieve opstelling volledig voldoen aan de door dit College gewenste wijze van participatie? 6. En dat daarom tegemoet gekomen dient te worden aan de uiterst redelijke bezwaren die geuit zijn over het bouwplan en het bouwplan van het Leger des Heils dus aangepast zou moeten worden? 7. Is het College zich bewust van het feit dat de permanente overlast vanwege verminderde lichtinval zal leiden dat een een claim voor planschade? 8. Is het verlenen van de vergunning door de Gemeente gebonden aan een langdurige garantie ten behoeve van de omwonenden van een beperking van de overlast die wordt veroorzaakt door de cliënten?

---- --