Ingezonden persbericht


DPD Pakketservice behouden voor Etten-Leur
Pakketvervoerder wegens groei naar nieuwe locatie

Best/Etten-Leur, vrijdag 17 september 2010 - DPD Pakketservice betrekt volgend jaar een nieuwe bedrijfsruimte in Etten-Leur. Dankzij een flexibele opstelling van de gemeente en adequaat optreden van onder meer de regionale ontwikkelingsmaatschappij NV REWIN West-Brabant, blijft de pakketvervoerder behouden voor Etten-Leur.

Met ondersteuning van de Etten-Leurse belegger, Peeters Landbouwmachines - in de markt beter bekend als Peecon - kan DPD binnenkort een nieuwe bedrijfsruimte betrekken en verder doorgroeien. Etten-Leur en de regio West-Brabant kunnen daardoor een toename in de bedrijvigheid, werkgelegenheid en het investeringsvolume tegemoet zien.

Sinds jaar en dag heeft DPD, één van Europa's grootste dienstverleners in pakketlogistiek, een vestiging van circa 30 medewerkers in het West-Brabantse Etten-Leur. Om de continue groei van DPD te kunnen beantwoorden, oriënteerde DPD zich op een nieuwe locatie, waarbij gekeken werd binnen èn buiten West-Brabant. Door uitstekend handelen van zowel de gemeente Etten-Leur als REWIN, koos DPD voor een nieuw te bouwen vestiging in Etten-Leur. "De gemeente Etten-Leur is natuurlijk erg blij dat een passende oplossing is gevonden. Het zou erg spijtig zijn als zo'n groeiend bedrijf onze gemeente had verlaten, zeker in deze tijd. Ik ben trots op de actie die we hebben ingezet, met als resultaat dat DPD in Etten-Leur blijft," aldus Wethouder Economische Zaken van Etten-Leur, de heer Bernd Roks.

Het bleek in eerste instantie niet mogelijk om in Etten-Leur een geschikte locatie te vinden voor de geplande nieuwbouw, omdat dit stuitte op frictie met de voorraadterreinen zoals vastgelegd in het ter plaatse vigerende bestemmingsplan. Om die reden leek DPD haar activiteiten noodgedwongen te moeten verplaatsen van Etten-Leur naar Breda, Gorinchem of Dordrecht. REWIN West-Brabant kon echter na goed overleg met de gemeente Etten-Leur toch bewerkstelligen dat de vereiste vergunningen werden afgegeven. Door een daaropvolgende adequate actie van de gemeente zag DPD af van een verhuizing naar een andere gemeente en werd alsnog gekozen voor Etten-Leur.

Michael Van Ooijen, CEO van DPD Nederland is daar bijzonder blij mee: "Het ging ons aan het hart om onze huidige vestigingslocatie te moeten verlaten. We zijn dan ook erg blij dat dit nu niet nodig is, en we gewoon vanuit Etten-Leur onze bedrijfsactiviteiten op grotere schaal kunnen voortzetten. Etten-Leur beschikt over een uitstekend ondernemersklimaat en werd niet voor niets twee jaar op rij uitgeroepen als de meest ondernemersvriendelijke gemeente in Noord-Brabant."

"In prima samenspel met REWIN is het gelukt deze groeiende onderneming voor onze gemeente te behouden", licht Wethouder Roks toe. "We zijn blij met de banen die niet verloren gaan, maar zeker ook met de nieuwe werkgelegenheid die de groei van DPD met zich mee zal brengen."

Over DPD
DPD is verantwoordelijk voor het verwerken van meer dan twee miljoen pakketten per dag in een hecht internationaal netwerk en is daarmee één van de grootste dienstverleners op het gebied van logistiek in Europa. Het DPD netwerk in Nederland is 100% eigendom van GeoPost, dochteronderneming van de Franse La Poste groep en de tweede pakket- en expressdienstverlener van Europa. Meer informatie over DPD kunt u vinden op www.dpd.nl en www.whyflyparcels.com.

Over GeoPost
GeoPost, dochteronderneming van de Franse La Poste groep, is een wereldwijde pakket- en expressspecialist. Voor het vervoer van pakketten voor meer dan 300.000 klanten van en naar meer dan 230 landen maakt Geopost gebruik van eerste klas DPD netwerk en vestigingen in heel Europa. GeoPost is met een jaaromzet van circa EUR 3.1 miljard in 2009 marktleider in Frankrijk en de tweede pakket- en expressgroep van Europa. Meer informatie over GeoPost kunt u vinden op: www.geopostgroup.com.

-Einde bericht-