Politie Twente

Persberichten Politie Twente 17 september 2010

Sandra Tiethoff: 053-4555588

Twee ongelukken door laten trekken bromfietser

Enschede

Donderdagmiddag 16 september omstreeks 16.00 uur kreeg de politie melding van een aanrijding op de Oosterstraat in Enschede. Een 17-jarige jongen uit Enschede was met zijn fiets tegen een boom gefietst en gewond geraakt. Uit onderzoek bleek dat de jongen zich liet trekken door een 17-jarige bromfietser. Toen hij de bromfietser had losgelaten kwam hij in de berm terecht en kwam tegen een boom tot stilstand. De fietser raakte gewond en werd met een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2010084141)
Een 16-jarige meisje uit Enschede raakte donderdagmiddag 16 september gewond, nadat zij ook haar liet trekken door een 16-jarige bromfietser. Beiden reden over de Hengelosestraat in Enschede. Tijdens het voort laten trekken kwam het meisje ten val en raakte gewond. Zij werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2010084106)

Huisverbod uitgereikt

Hengelo

Een 48-jarige man uit Hengelo heeft donderdag 16 september een huisverbod opgelegd gekregen in verband met huiselijk geweld. De man wordt verdacht van mishandeling van zijn 41-jarige echtgenote. (2010082415)

Huisverbod
Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld verder terug te dringen. Het huisverbod houdt in dat een pleger van huiselijk geweld in beginsel tien dagen zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de partner of de kinderen. De maatregel biedt de mogelijkheid om in een noodsituatie te voorzien in een afkoelingsperiode waarbinnen de nodige hulpverlening op gang kan worden gebracht en escalatie kan worden voorkomen. Het huisverbod kan ook worden opgelegd bij kindermishandeling of een ernstig vermoeden daarvan. Het huisverbod wordt in de vorm van een beschikking uitgereikt door de burgemeester of door de politie indien zij daartoe wordt gemandateerd. De burgemeester kan afhankelijk van de situatie het huisverbod verlengen tot maximaal vier weken. Een uithuis geplaatste die zich niet aan het huisverbod houdt, kan maximaal twee jaar gevangenisstraf krijgen of een taakstraf. De uithuis geplaatste heeft de mogelijkheid om tegen het huisverbod in beroep te gaan bij de bestuursrechter.

Voor meer informatie over het huisverbod kijk op www.huisverbod.nl

Snorfietser gewond na val
Hengelo
Een 76-jarige snorfietser uit Hengelo raakte donderdag 16 september gewond nadat hij van zijn snorfiets was gevallen.

Donderdagmiddag 16 september omstreeks 13.30 uur reed een 76-jarige snorfietser uit Hengelo over de Willemstraat in Hengelo. Op de kruising met de Marskant / Willemstraat zag de snorfietser een motorrijdster over het hoofd. Hierdoor ging de snorfietser hard remmen en kwam ten val. Hij raakte gewond en werd met onbekend letsel door een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (2010084089)

Autokraker op heterdaad betrapt Enschede
Een 37-jarige man uit Hengelo werd donderdag 16 september op heterdaad betrapt tijdens een autokraak.

Donderdagmiddag 16 september omstreeks 16.00 uur zag een 52-jarige man uit het Duitse Monchengladbach een vreemde man in zijn auto zitten. De auto stond geparkeerd op de Drienerlolaan in Enschede. De 52-jarige bedacht zich geen moment en trok de onbekende man uit zijn auto. Er ontstond een worsteling waarbij de onbekende een schroevendraaier gebruikte. Omstanders hielpen de 52-jarige waarna de autokraker onder controle kon worden gehouden. De man, een 37-jarige Hengeloër, werd direct overgedragen aan de politie. Hij is voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2010084134)

Agressieve man aangehouden
Enschede
Een 41-jarige man uit Enschede werd donderdagavond 16 september aangehouden, omdat hij winkelpersoneel had mishandeld en bedreigd. De man werd omstreeks 20.15 uur aangetroffen in het magazijn van een winkel aan de Maanstraat in Enschede. Toen de man werd betrapt door een personeelslid in het magazijn greep de man het personeelslid bij de keel. De ter hulp geschoten collega's werden bedreigd door de man. Ook duwde de man de bedrijfsleider aan de kant. Het personeel kon de man overmeesteren. De man, een 41-jarige Enschedeër, werd aangehouden door de politie en is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau. (2010084171)

Bij diverse verkeerscontroles in Losser zijn 25 processen-verbaal uitgeschreven

Losser

De politie heeft tijdens een grote verkeerscontrole in Losser op donderdag 16 september 25 processen-verbaal uitgeschreven. De controles werden gehouden op de Broekhoekweg en Oldenzaalsestraat in Losser.

Proces-verbaal is onder andere opgemaakt voor: Het niet dragen van een autogordel, losliggende lading vervoeren, overschrijden van de maximum snelheid, niet hands-free telefoneren en diverse andere overtredingen.

Onderzoek overval Tankstation in volle gang Losser
Woensdag 15 september heeft de politie in Losser een buurtonderzoek gehouden. Dit heeft diverse tips opgeleverd die op dit moment worden onderzocht. Uit eerste onderzoek is gebleken dat de 15-jarige jongen uit Enschede, die dinsdag 14 september is aangehouden (zie onderstaand persbericht) niets met de overval te maken heeft. Hij is in vrijheid gesteld. Uit hetzelfde onderzoek is een andere 15-jarige Enschedeër als verdachte naar voren gekomen. Deze 15-jarige is donderdag 16 september aangehouden en voor verhoor ingesloten. De overige drie verdachten zitten nog vast.

Persbericht 15 september 2010

Overval tankstation

Losser
Dinsdagavond 14 september is omstreeks 20.20 uur een tankstation aan de Broekhoekweg in Losser overvallen. Het personeel van het tankstation heeft tijdens de overval een verdachte kunnen aanhouden. Het gaat om een 15-jarige jongen uit Overdinkel. De jongen is overgedragen aan de politie. De politie is een onderzoek gestart en heeft later op de avond een 15-jarige jongen uit Overdinkel en een 15-jarige jongen uit Enschede, aangehouden. Woensdagmorgen meldde zich een vierde verdachte aan een bureau, een 16-jarige jongen uit Overdinkel. De jongens worden alle vier verdacht van betrokkenheid aan de overval. De jongens zijn voor verder onderzoek ingesloten. De ouders van de jongens zijn in kennis gesteld.

Woensdag 15 september zal een buurtonderzoek worden gehouden. Daarnaast is de politie op zoek naar getuigen die mogelijk meer kunnen vertellen over wat er dinsdagavond zich heeft afgespeeld bij het tankstation aan de Broekhoekweg. De politie hoopt hiermee meer duidelijkheid te krijgen over de toedracht. Getuigen kunnen zich melden bij het rechercheteam van de Politie Twente. Dit kan door te bellen naar het algemene nummer 0900-8844, maar ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2010083511)

---- --