Endemol Entertainment

Endemol en Human Factor TV gaan samenwerken

Endemol Nederland neemt een belang in Human Factor Television Productions, het productiebedrijf van onder meer het satirische programma Koefnoen. De bedrijven zien de samenwerking als een investering in talent en creativiteit en zullen als afzonderlijke merken blijven opereren.

Peter Adrichem, algemeen directeur van Endemol Nederland, zegt: 'Endemol en Human Factor TV zijn complementaire bedrijven, zowel creatief als zakelijk. Die toegevoegde waarde maakt deze deelneming zeer interessant. Daarbij is de samenwerking met zulke bevlogen en getalenteerde televisiemakers natuurlijk iets om je enorm op te verheugen.'

Irene van den Brekel, oprichter en algemeen directeur van Human Factor TV , over de overeenkomst: 'De samenwerking met Endemol geeft ons toegang tot een mondiaal, creatief medianetwerk. Dat is een aantrekkelijk perspectief en een waardevolle impuls voor de verdere ontwikkeling van ons bedrijf.'

Irene van den Brekel begon haar carrière bij Rene Stokvis producties, waar zij opklom tot adjunct directeur televisie. Daarna werkte zij als programmadirecteur bij Teveholland, waar zij grote talkshows produceerde. In 2001 startte zij haar eigen productiemaatschappij Human Factor TV.


---

Over Endemol Nederland
Endemol Nederland is een toonaangevend multimediabedrijf, waar creativiteit en kwaliteit hand in hand gaan met innovatie en ondernemerschap. Het bedrijf legt zich toe op creatie, productie en exploitatie van content; in alle genres, voor alle platforms en in opdracht van en samen met zenders, distributeurs, adverteerders en maatschappelijke organisaties. Endemol Nederland is de afzender van een groot aantal succesvolle programma's zoals: Goede tijden slechte tijden, Gooische Vrouwen, Peter R. de Vries Misdaadverslaggever, Miljoenenjacht, Eén tegen 100, Big Brother, De Grote Donor Show en Hart in Aktie. Daarnaast is de onderneming actief als producent en strategisch partner van Eredivisie Live (het eigen voetbalkanaal van de Eredivisie-clubs). Het bedrijf is voorts verantwoordelijk voor het digitale kanaal Misdaadnet en is samen met MTV betrokken bij het comedykanaal Comedy Central Live. Endemol Nederland maakt deel uit van de Endemol-groep, één van 's werelds grootste producenten met meer dan veertig vestigingen, verspreid over vijf continenten.

Over Human Factor TV
Human Factor Television Productions is een productiebedrijf dat diverse programma's voor zowel publieke als commerciële omroepen produceert. Human Factor TV is gespecialiseerd in cabaret, satire, infotainment, entertainment, talkshows, virals, documentaires en programma's voor goede doelen.

Human Factor TV heeft programma's geproduceerd voor Paul Groot, Owen Schumacher, Mieke van der Weij, Hanneke Groenteman, Ruud Gullit, Guido Weijers en andere televisietalenten. Voor Plan Nederland heeft HF TV een succesvolle viralcampagne ontwikkeld en geproduceerd. Met het satirische programma Koefnoen won Human Factor TV in 2006 de Nipkovschijf.

Programma's van Human Factor TV zijn ondermeer Koefnoen, Guido Weijers Oudejaarsconference, Fun Squad, Hijgend Hert. Tot de documentaires behoren onder andere: Kunstenaars na de 2e wereldoorlog, Dick Bruna, Ruud Gullit, Bodem in beeld.