Nationaal Instituut voor Gezondheidsbevordering en Ziektepreventie (NIGZ)

Diana Monissen: nieuwe voorzitter Raad van Toezicht NIGZ

16 september 2010

Mevrouw drs. Diana Monissen is de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van het gezondheidsinstituut NIGZ. Mevrouw Monissen, voorzitter van de raad van bestuur van De Friesland Zorgverzekeraar, hecht grote waarde aan het verbeteren van de gezondheid van burgers en het versterken van de preventie. Dat levert volgens haar niet alleen winst op voor de burgers, maar leidt ook tot vermindering van uitgaven in de zorg.

Monissen vindt dat zorgverzekeraars een maatschappelijke taak hebben dit te ondersteunen. Ze heeft daarnaast aangegeven graag te willen werken in een RVT van een maatschappelijke onderneming in de zorg. Daarom heeft ze gekozen voor het NIGZ. Net als een zorgverzekeraar moet het NIGZ kwaliteit leveren voor een goede prijs, zonder afhankelijk te zijn van overheidssubsidies. Deze manier van werken houdt organisaties scherp en actueel.

Diana Monissen (Heerlen, 1955) studeerde pedagogiek en bestuurskunde in Nijmegen. Vanaf 1990 is zij permanent werkzaam in de zorg. Eerst bestuurde zij Lichtenvoorde, een instelling voor mensen met een verstandelijke handicap. Daarna was zij directeur zorgzaken van zorgverzekeraar Amicon. Vanaf 1998 was zij bestuursvoorzitter van Mentrum, de organisatie voor de geestelijke gezondheidszorg in Amsterdam. Ze was bestuurder bij Agis Zorgverzekeringen tussen 2005 en 2008. Ze was kort Directeur Generaal Curatieve Zorg bij het ministerie van VWS en sinds eind 2009 is ze bestuursvoorzitter van De Friesland Zorgverzekeraar. Ze bekleedt verschillende nevenfuncties in raden van toezicht, bijvoorbeeld bij onderwijsinstellingen en ze is voorzitter van de programmaraad van Vilans.


---