Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
September 2010

Kunstzinnig natuurboek

Zojuist verschenen!
A van spin
Laat je op het verkeerde been zetten door dit kunstzinnige natuurboek van Els Maasson. A van spin bestaat uit 26 linoleumdrukken van de meest uiteenlopende dieren, met voor ieder dier een verrassende naam of kernachtige zin. Dunja Gasper schreef de poëtische, symbolische en humoristische bijbehorende korte verhalen.

De I van wolf
Beeldend kunstenares Maasson (1967) laat met A van spin zien dat de dierenwereld om ons heen vol zit met tekens en symbolen. De combinatie van de ingekleurde linoleumsnedes en de teksten van antropologe Gasper (1975) nodigt jong en oud uit de wereld van de symboliek te betreden. Neem bijvoorbeeld I van wolf: Isegrijn.

'Hij is een opportunist. Hij heeft zijn geweten verlaten en handelt naar het moment. Soms eet hij zeven geitjes, soms voedt hij een vondeling op. De ene keer win je, een andere keer verlies je. Roodkapje kon hij nog verleiden, maar Reinaert was hem te slim af.'

De kunstenares
Els Maasson is in 1992 afgestudeerd aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten te Den Haag. Sindsdien exposeert zij in binnen- en buitenland en heeft haar atelier in Den Haag. Het werk van Maasson is voornamelijk grafiek (prentkunst). Het zijn prenten van dieren en planten die zij door toevoeging van rake teksten een nieuwe betekenis geeft. Zo lijken de prenten op affiches of monumentale pagina's uit boeken. Ze stralen een eigenzinnige aandacht voor de natuur uit.

Expositie
Van 25 september tot en met 20 oktober 2010 exposeert Els Maasson in Galerie Arti-Shock te Rijswijk. Zij laat tijdens deze tentoonstelling, naast haar meest recente werk, tevens papieren schalen zien die zij bedrukt heeft met linosnedes. Ook de originele prenten uit A van spin zijn te zien en te koop tijdens deze expositie.

A van Spin

ABC boek met ingekleurde linosnedes (IDEEkunst, Den Haag 2010)

Verkrijgbaar in de boekhandel en via www.knnvuitgeverij.nl

Els Maasson en Dunja Gasper
KNNV Uitgeverij i.s.m. IDEEkunst
20x20 cm, 120 pag., full colour, genaaid gebonden
978 90 5011 355 7

¤ 19,95




Ingezonden persbericht