Ingezonden persbericht


Houten, 17 september 2010
THE AMERICAN VAN ANTON CORBIJN OP NUMMER 1

In navolging van het Amerikaanse succes verovert The American van Anton Corbijn de nummer 1-positie in de Nederlandse bioscoop top 20. Twee weken geleden opende de tweede speelfilm van Corbijn in de Verenigde Staten ook op nummer 1. In deze film zijn hoofdrollen weggelegd voor George Clooney en de Nederlandse actrice Thekla Reuten.

In The American speelt George Clooney in de personage Jack een specialistische wapenmaker en -gebruiker. Wanneer een klus in Zweden slechter afloopt dan verwacht, besluit hij naar zijn contact Pavel (Johan Leysen) in Rome af te reizen. Jack duikt onder in een klein Italiaans bergdorp en krijgt hij het verzoek om voor Mathilde (Thekla Reuten) een wapen te maken. Beïnvloed door zijn nieuwe vriendschappen in het bergdorp besluit Jack dat dit zijn laatste opdracht zal zijn. Maar het blijkt niet gemakkelijk te zijn om uit het milieu te stappen waarin hij zich bevindt...

De existentialistische film met western invloeden, handelt in essentie over de vraag of je je leven werkelijk kunt veranderen. The American, gebaseerd op de bestseller A Very Private Gentlemen van Martin Booth, is gisteren in release gegaan met 31 filmkopieën.

# einde persbericht #
Noot voor de redactie/