Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

POLITIE WOORDVOERDER ELLIE LUST & ECHTGENOTE POSEREN VOOR BORSTKANKER SPECIAL IN LESBISCHE GLOSSY ZIJ AAN ZIJ

Vandaag, vrijdag 17 september ligt de nieuwe Zij aan Zij in de kiosk met daarin een twaalf pagina tellende reportage over leven met borstkanker. Politiewoordvoerder Ellie Lust (bekend van het programma Spoorloos) en haar echtgenote Boukje Vogel die de afgelopen jaren haar strijd tegen borstkanker overwon en daarbij beide borsten verloor, komen in deze editie uitgebreid aan het woord en poseren met ontbloot bovenlijf op de foto's van fotograaf Petra Pijlgroms..

Naast het verhaal en het bijbehorende beeld van Ellie Lust en Boukje Vogel publiceert Zij aan Zij nog twee prachtige verhalen van lesbische vrouwen Barbara Martens en Joyce Hamilton. Ook deze twee dames poseren trots met ontbloot bovenlijf op de foto's.

Zij aan Zij Hoofdredacteur Franc Craanen (voorheen AvantGarde) meldt in zijn voorwoord dat oktober borstkankermaand een prachtig initiatief is, maar dat het voor heel veel vrouwen iedere maand borstkankermaand is. Diverse onderzoeken hebben de afgelopen jaren duidelijk gemaakt dat lesbiennes net iets vaker worden getroffen door borstkanker en dat heeft te maken met het feit dat zij minder vaak kinderen krijgen en daardoor dus ontvankelijker zijn. Tijdens de photoshoot en de interviews die door Franc Craanen persoonlijk werden gedaan, liepen de emoties hoog op. Dit zorgt ervoor dat Zij aan Zij fier is op het eindresultaat. 'Het is echt, het is heftig, het is mooi,' aldus de hoofdredacteur.

Zij aan Zij hoopt dat deze openhartige reportage veel aandacht krijgt in de pers. Bijgaande sturen wij u de cover van Zij aan Zij mee en de pdf van de borstkanker-reportage