Politie Noord- en Oost Gelderland


|Apeldoorn - Politie jaagt op fietsendieven | |
De politie heeft donderdagavond 16 september een fietscontrole gehouden in en nabij de fietstunnel bij het Stationsplein in Apeldoorn. Agenten controleerden of er fietsen van diefstal afkomstig waren. Er zijn zeven gesloten fietsen aangetroffen. Vier mensen zijn aangehouden voor heling.


De controle vond donderdagmiddag en -avond plaats nabij de fietstunnel bij het Stationsplein en de 2e Wormerweg in Apeldoorn. Agenten controleerden passerende fietsers. Van de 35 gecontroleerde fietsen bleken er, na controle van het framenummer, zeven van diefstal afkomstig te zijn. De fietsen zijn in beslag genomen en overgebracht naar het politiebureau. Drie personen hebben op straat een verklaring afgelegd over de gestolen fiets, vier zijn er overgebracht naar het politiebureau omdat er nader onderzoek verricht moest worden. De vier aangehouden Apeldoorners (19 t/m 43 jaar oud) konden na verhoor weer naar huis.


De politie neemt contact op met de gedupeerden om hen de fiets weer terug te geven. Tegen de zeven verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

|     |Apeldoorn - Winkeldieven opgepakt                         |

Op donderdagmiddag en -avond 16 september heeft de politie drie Apeldoorners verhoord over verschillende winkeldiefstallen. De mannen werden op heterdaad betrapt toen zij, afzonderlijk van elkaar, drank wegnamen bij supermarkten in Apeldoorn.


Op donderdagmiddag is een 20-jarige Apeldoorner betrapt door winkelpersoneel toen hij bier wegnam bij een supermarkt aan de Deventerstraat. 's Avonds hielden politiemannen in burgerkleding een 44-jarige Apeldoorner in de gaten toen hij zich verdacht gedroeg bij een supermarkt aan de Havikstraat in Apeldoorn. Toen de agenten zagen dat hij drank wegnam, is hij aangehouden. Een 51-jarige Apeldoorner is donderdagavond in de gaten gehouden toen hij zich bij een supermarkt aan de Deventerstraat ophield. Ook hij nam drank weg en is aangehouden.


De mannen zijn nadat ze aangehouden, overgebracht naar het politiebureau. Op winkeldiefstal van producten met een totaalwaarde tot vijftig euro staat een boete van 150 euro. De Apeldoorners konden na een verklaring te hebben afgelegd met een bekeuring op zak weer naar huis.
|     |Apeldoorn - Automobiliste onder invloed                   |

In de nacht van donderdag op vrijdag 17 september heeft de politie een 64-jarige automobiliste uit Apeldoorn aangehouden voor rijden onder invloed van alcohol.


De vrouw is rond 01.15 uur bij een routinecontrole staande gehouden aan de Kruizemuntstraat in Apeldoorn. Uit een blaastest op straat bleek dat de vrouw onder invloed was. Ze is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Een ademanalyse op het politiebureau lukte niet waardoor er een bloedproef is afgenomen. De automobiliste kreeg een bekeuring en een rijverbod.

|     |Apeldoorn - Duo op heterdaad betrapt bij diefstal         |

Op donderdagavond 16 september heeft de politie twee mannen op heterdaad aangehouden voor diefstal van koper en metaal op een bedrijventerrein aan het Kanaal Noord in Apeldoorn.


De politie ontving de melding rond 17:45 uur van een beveiligingsbedrijf. Men zag dat er twee verdachte mannen op een bedrijventerrein aan het Kanaal Noord liepen. Toen de agenten ter plaatse kwamen, troffen zij het tweetal aan. Na een korte achtervolging werden de beide Apeldoorners ( 35 en 38 jaar) aangehouden. Zij zijn voor nader verhoor overgebracht naar het politiebureau. De politie heeft de diefstal in onderzoek.

|     |Apeldoorn - Minderjarige winkeldief aangehouden           |

Op donderdagmorgen 16 september heeft de politie een 15-jarig meisje uit Apeldoorn verhoord over een winkeldiefstal. Het meisje is betrapt door winkelpersoneel toen zij onder andere milkshakes wegnam uit een supermarkt aan de Monseigneur Nolensstraat.


Het winkelpersoneel zag de diefstal en alarmeerde de politie. Agenten hebben het meisje ter plaatse aangehouden. Zij is voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Het meisje is aangemeld bij een jeugdpreventieproject waar een passende strafmaatregel zal worden opgelegd.


EINDE BERICHTEN

-----------------------

(





(

---- --