Ingezonden persbericht


Persbericht

Arnhem, 17 september 2010

Air Products bouwt nieuwe luchtscheidingsinstallatie in Rusland

Contract met Voronezhsintezkauchuk verstevigt positie Air Products in Rusland

Air Products, de Amerikaanse leverancier van industriële gassen en chemicaliën, heeft bekendgemaakt dat er een nieuwe luchtscheidingsinstallatie (ASU) gebouwd wordt voor Voronezhsintezkauchuk, onderdeel van staatsbedrijf Sibur, één van de grootste petrochemische bedrijven in Rusland. De bouw en de exploitatie van de fabriek is onderdeel van een langjarige overkomst voor de levering van industriële gassen aan het bedrijf.

De luchtscheidingsinstallatie heeft een capaciteit van 3.000 m gasvormige stikstof en 16.000 m droge compressielucht per uur. De productie is ruim voldoende om in de behoefte aan industriële gassen van Voronezhsintezkauchuk te voorzien. Een deel van de productie wordt geleverd aan andere bedrijven op de Russische markt. De nieuwe fabriek is in 2012 operationeel.

"We zijn voortdurend op zoek naar mogelijkheden om onze positie in de groeimarkten te versterken. Of dat nu door overnames is zoals van BOC Gazy in Polen of door te investeren in langdurige overeenkomsten zoals we die nu getekend hebben met Voronezhsintezkauchuk", zei Rob Mills, die als general manager verantwoordelijk is voor de Russische markt. "Het ontwikkelen van langdurige relaties met wederzijds voordeel is voor ons een belangrijke manier om onze kansen in deze regio voor de lange termijn zeker te stellen. Ook Voronezhsintezkauchuk heeft erkend, dat de voordelen van productie van gassen op locatie juist in een dynamische markt groot zijn en dat ze grote commerciële voordelen kan bieden voor zowel de klant als de leverancier."

-------------------------------------




Ingezonden persbericht