Politie Hollands Midden Politie Hollands Midden

Postbus 4240 Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp Bureau communicatie Telefoon 0715459801 Fax 0715459305


Datum: 17 september 2010

(


Gemeente Waddinxveen wint PKVW-award Hollands Midden
Beste resultaat na inspanning op verhogen woonveiligheid

Politie Hollands Midden heeft de PKVW-award 2010 uitgereikt aan de gemeente Waddinxveen. PKVW staat voor Politie Keurmerk Veilig Wonen, dat vijftien jaar in Nederland is ingevoerd om de woonveiligheid te verbeteren. De gemeente krijgt deze prijs omdat zij er als beste in is geslaagd door preventie-acties de woningveiligheid te verbeteren. Het is voor het eerst dat het politiekorps deze prijs uitreikt.

Portefeuillehouder Woningcriminaliteit van Politie Hollands Midden Waldo de Boer: "Waddinxveen heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in het politiekeurmerk veilig wonen en andere maatregelen om de woonveiligheid in de gemeente te verbeteren. Dat zien we ook terug in het woninginbrakenrisico: die neemt de afgelopen jaren af in Waddinxveen. Bovendien is het vijftien jaar geleden dat Waddinxveen als een van de eerste vijf gemeenten in Nederland een nieuwbouwwijk onder het keurmerk liet bouwen (Zuidplas 90)."

De winnaar krijgt de prijs omdat de genomen maatregelen het meest positieve effect hebben gehad op het inbrakenrisico in de gemeente. In de afgelopen jaren nam de kans dat er in een woning werd ingebroken af van 1,03% in 2008 tot 0,83 in 2009. Deze daling wijdt de politie vooral aan de extra uitgiftes van politiekeurmerk veilig wonen. Zoals uit onderzoek blijkt daalt de kans op een inbraak met meer dan 90 procent als een huis is voorzien van het keurmerk. Ook andere maatregelen, zoals het verbeteren van de openbare straatverlichting hebben bijgedragen aan de daling.

PKVW Award

De PKVW Award is een initiatief van Politie Hollands Midden en wordt uitgereikt aan die gemeente die het meeste heeft gedaan om de woningveiligheid in de gemeente te verbeteren. Het korps gaat de award jaarlijks uitreiken als stimulans voor gemeentes om de woningveiligheid verder te verbeteren.


---

---- --


Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326