Opsporingsbericht van de federale politie : Diefstallen met list

17/09/2010 16:01

Federale Politie - Police Federale

De politie vraagt, op verzoek van de procureur des Konings van Brussel, ons volgend bericht te verspreiden :

In de regio Brussel werden meerdere "diefstallen met list" gepleegd door dezelfde daders.

Het slachtoffer, meestal een oudere dame, komt thuis nadat ze haar boodschappen heeft gedaan. Kort nadien belt een valse werknemer van de watermaatschappij aan om een controle te doen aan de leidingen of kranen. De werknemer komt binnen maar sluit de deur niet en neemt het slachtoffer mee naar de keuken.

Zo zien twee mededaders de kans om binnen te glippen-.

Plots bellen twee VALSE agenten aan met in hun handen een voorwerp van het slachtoffer (handtas, beeldje,-).

Ze stellen haar de vraag of dit haar eigendom is. De dame is gerust gesteld en de twee valse agenten gaan zogezegd over tot de arrestatie van de valse loodgieter. De valse agenten vragen het slachtoffer toch even haar waardepapieren te controleren en na te gaan of er geen andere voorwerpen gestolen zijn. De valse agenten nemen verschillende voorwerpen mee om controle te doen op vingerafdrukken van de gearresteerde loodgieter.

In sommige gevallen stelt het slachtoffer de diefstal pas vast nadat de valse agenten vertrokken zijn.

De daders maken gebruik van valse legitimatiekaarten en zijn in het blauw gekleed. Ze dragen ook een pet met het opschrift "POLICE,maar zonder logo. Soms dragen ze ook een gordel.

In het kader van dit onderzoek is de politie op zoek naar een blanke man, normaal gebouwd en tussen de 35 et 40 jaar. Hij heeft zwart haar, bruine ogen en spreekt Frans.

Herkent u deze persoon of weet u waar hij verblijft , aarzel dan niet contact op te nemen met de speurders.

Alle tips zijn welkom via het gratis nummer 0800 91.119 en via opsporingen@politie.be . De politie vraagt ook dat slachtoffers van gelijkaardige feiten zich melden

U kan dit opsporingsbericht nog eens rustig nalezen op de website van de politie .www.politie.be onder de rubriek "te identificeren"

Voor eventuele hyperlinks en bijlagen: Zie het origineel