Ingezonden persbericht


Utrecht, 17 september 2010

Meester Bert overhandigt boek aan Gerda Verburg!

Gerda Verburg, demissionair minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, maakte

donderdag 16 september tijd vrij om een exemplaar van het boek Met Meester Bert op

ontdekkingstocht door je tuin te ontvangen van de enige echte Meester Bert, Bert Ydema, zelf.

Gerda Verburg is al geruime tijd fan van de boeken van Meester Bert, die als doel hebben om kinderen op een speelse manier kennis te laten maken met de natuur. Naar eigen zeggen liggen zijn boeken standaard op haar nachtkastje. Bert Ydema is op zijn beurt ook erg gecharmeerd van de minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Haar glossy, de veelbesproken Gerda, ligt op zijn nachtkastje. Hoog tijd voor een persoonlijke ontmoeting tussen de natuurliefhebbers.

In een informele bijeenkomst in haar werkkamer nam Gerda Verburg een exemplaar van Met meester Bert op ontdekkingstocht door je tuin in ontvangst. Ze prees de auteurs Bert Ydema en Yvonne de Munck, die 'mensen inspireren om de verwaterde band tussen kind en de natuur te herstellen'.

Op ontdekkingsreis door je tuin

In deze drukke tijd is er steeds minder plaats en tijd om de natuur dicht bij huis te ontdekken, terwijl dit zo belangrijk is voor de ontwikkeling van het kind. Met meester Bert op ontdekkingstocht door je tuin is een eigentijds doeboek, waarin Bert op enthousiaste wijze kinderen zijn kennis over de natuur en hun eigen tuin bijbrengt. Het boek volgt de twaalf maanden van het jaar en staat vol wetenswaardigheden, opdrachten en tips. Zo gaat Bert samen met een groep kinderen op zoek naar vogels, maken ze een eigen nestkastje en ISBN: 9789021547589 leren ze het aanleggen van een heuse moestuin.

De groene hemel

Met meester Bert op ontdekkingstocht door je tuin is een mooi, maar

tegelijkertijd praktisch boek. Het is geïllustreerd met prachtige kleurenfoto's

en er zit een handige uitneembare tuinkalender bij. Het is het vervolg op het

succesvolle boek De groene hemel, dat in 2009 'het lintje van de boekverkoper'

heeft ontvangen.

ISBN: 978902153407

¤ 22,50




Ingezonden persbericht