Ingezonden persbericht


Natte eerste trainingsdag op Motorland Aragon

De eerste dag op het nieuwe circuit van Motorland Aragon werd verreden onder natte weersomstandigheden. Tijdens de Gran Premio A-Style de Aragon reed Luis Salom in zijn derde thuis Grand Prix van het seizoen naar een zesde plaats in de eerste vrije training en een achtste plek in de tweede vrije training. Randy Krummenacher kwam vandaag tot een 28e en zeventiende positie.

Het Motorland Aragon circuit is een nieuw circuit op de kalender als vervanging van de Hongaarse Grand Prix.. Het STIPA-Molenaar Racing GP team heeft van de mogelijkheid gebruik gemaakt om twee dagen te testen op het Motorland Aragon circuit afgelopen zomer. Beide rijders zijn dus niet helemaal onbekend op dit mooie circuit. De eerste vrije training in de ochtend ondervond Randy Krummenacher een technisch probleem. Zijn ketting brak in de eerste ronde en verloor veel tijd in deze sessie. De Zwitser kon maar een aantal ronden rijden op de halfnatte baan en sloot de sessie af als 28e. De tweede vrije training werd verreden op een geheel natte baan met veel regenbuien gedurende de sessie. De Zwitser reed beduidend meer ronden dan in de eerste sessie en sloot de sessie af als zeventiende.

Voor Luis Salom is dit alweer zijn derde thuis Grand Prix van het seizoen en is gebrand op een goed resultaat. In de halfnatte sessie in de ochtend reed de Spanjaard naar een keurige zesde positie. De motor voelde goed aan en het team hoefde weinig werk te verrichten aan de set-up. In de regensessie in de middag voerde Salom even het veld aan maar viel na een aantal minuten terug naar een tiende plek. In de laatste tien minuten reed de Spanjaard een snellere tijd en sloot de sessie af als achtste.

Randy Krummenacher (17e, 2:18.134 ):

"Vandaag ging het niet echt naar wens. In de eerste sessie viel ik stil in de eerste ronde doordat de ketting brak. Ik mistte veel tijd maar kon gelukkig nog een aantal ronden rijden. De natte sessie in de middag probeerde ik het tempo steeds verder op te voeren. We worstelde nog tijdens de sessie met de temperatuur van de motor doordat de tape losliet door de regen. Morgen wordt er geen regen verwacht en zal ik zeker weer in de top tien te vinden zijn."

Luis Salom (8e, 2:14.981):

"Ik ben blij met de resultaten van vandaag. De set-up van de motor was gelijk goed en we hoefden weinig tot geen aanpassingen te verrichten. In de ochtendsessie baalde ik een beetje van de zesde plek omdat ik ruim een seconde in de laatste sectie verloor. Ik ben wel blij met de snelheid die ik heb op dit circuit. In de regen ging het ook steeds beter. In de laatste vijf minuten wilde ik nog mijn tijd verbeteren maar de regenbuien werden zo hevig dat het niet mogelijk was om je tijd te verbeteren. Morgen hebben we nog een vrije training en in de middag de belangrijke kwalificatietraining die waarschijnlijk onder droge weersomstandigheden gereden wordt. Mijn doel is morgen een plekje te veroveren op de tweede startrij."