Ingezonden persbericht


De Bilt, 17 september 2010

Persbericht

Grontmij benoemt nieuwe Managing Director voor Verenigd Koninkrijk & Ierland Grontmij heeft met ingang van 1 oktober John Chubb als nieuwe managing director voor het Verenigd Koninkrijk en Ierland benoemd. Lawrence Hughes, huidig managing director van Grontmij in het Verenigd Koninkrijk en Ierland, blijft voorzitter van de Board of Directors voor het Verenigd Koninkrijk en Ierland. Hij zal daarnaast ook de functie van internationaal Group Director, waartoe hij afgelopen januari werd aangesteld, op fulltime basis gaan vervullen. De rest van het senior management team blijft ongewijzigd.

John Chubb (45) is afkomstig van VT Group, waar hij diverse senior functies bekleedde in de divisies milieu, nucleaire service en communicatie. Meest recentelijk was hij managing director van de milieudivisie. In die functie gaf hij leiding aan de succesvolle integratie van de waste to energy en nucleaire activiteiten en realiseerde hij groei en efficiency-besparingen.

Daarvoor leidde hij de succesvolle integratie van het voormalige BNG Project Services in VT Nuclear Services, waarbij hij aanzienlijke groei realiseerde en de customer focus van het bedrijf verbeterde. Eerdere functies bij British Telecom, een uitgesproken succesvolle carrière bij de Royal Navy en een ingenieurstitel maken dat John Chubb de aangewezen persoon is om invulling te geven aan de strategie en de gestelde doelen die vereist zijn om Grontmij voor te bereiden op de volgende fasen.

Sylvo Thijsen, CEO van Grontmij: `Met de benoeming van John maakt Grontmij een volgende stap in de verdere ontwikkeling van Grontmij in het Verenigd Koninkrijk. Nu de marktomstandigheden in het Verenigd Koninkrijk zich stabiliseren, kunnen we ons de komende jaren weer richten op groei, onder andere dankzij de belangrijke raamcontracten die we in de watersector hebben verkregen. John is de juiste persoon om deze volgende fase in de groei van de onderneming vorm te geven.'