Waterschap Rivierenland

Bestuur besluit over tarieven watervergunning

Het algemeen bestuur van Waterschap Rivierenland heeft in zijn vergadering van 17 september besloten het basistarief voor een standaardwatervergunning niet te verhogen. De kosten van aanvragen voor grotere projecten stijgen wel.

Het waterschap is verantwoordelijk voor sterke dijken en voor sloten die zorgen
voor een goede wateraf- en aanvoer. Als iemand werkzaamheden wil uitvoeren in de buurt van een dijk of sloot, is het nodig om toestemming te vragen aan het waterschap. Bij veel werkzaamheden is een melding voldoende. Daar zijn geen kosten aan verbonden.

Basistarief

Bij ingrijpender plannen moet een watervergunning aangevraagd worden. Voor de meeste aanvragen geldt het basistarief van EUR 250,--. Dit tarief zal de komende jaren niet stijgen. Als een watervergunning geweigerd, ingetrokken, verlengd of gewijzigd wordt, berekent het waterschap een lager tarief.

Kostenstijging bij grotere projecten

De prijs van watervergunningen voor grotere bouwprojecten gaat wel omhoog. Op dit moment dekken de opbrengsten van watervergunningen zo'n 50% van de kosten die bij de toetsing van aanvragen gemaakt worden. Het waterschap voert dit kostendekkingspercentage in 2011 op tot 55%.