Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Uitbreiding Commenda met overname in regio Rotterdam

Amsterdam, 17 september 2010 - Commenda breidt verder uit met de overname van Nova Trust Group per 1 september 2010. Nova Trust Group biedt deskundige begeleiding aan een breed scala buitenlandse cliënten op het gebied van administratieve, juridische en management diensten binnen de internationale fiscale planning. Dankzij de overname krijgt Commenda er een tweede trustvergunning van de Nederlandsche Bank bij. Nova Trust blijft opereren onder haar eigen naam. Commenda is met deze overname de grootste onafhankelijke Family Office in Nederland.

Frederik Redelé, directeur en oprichter van Commenda legt uit hoe: "Commenda is de laatste jaren uitgegroeid tot een toonaangevend family office in Nederland. Onderdeel hiervan is het aanbieden van trustdienstverlening aan onze bestaande cliënten. Door deze overname maakt Commenda deze corporate dienstverlening tot een van haar kernactiviteiten. Onze deskundigheid wordt vergroot met de komst van nieuwe collega's; de extra groei wordt gerealiseerd door onze ondernemingszin. Hiernaast zijn beide activiteiten zeer complementair aan elkaar, waardoor we synergievoordelen realiseren in combinatie met een verdere verbetering van de dienstverlening aan onze cliënten."

Friso Hooghiemstra is benoemd tot directeur van de nieuwe vestiging in Barendrecht. Tot voor kort was Friso Hooghiemstra Business Unit Manager bij de ATC Group. De heer Hooghiemstra zal worden ondersteund door een ervaren team professionals in Amsterdam en Barendrecht.

"Corporate services blijft een sleutelmarkt voor Commenda. De opening van een vestiging in de regio Rotterdam past bij onze persoonlijke benadering, waarbij wij met Amsterdam en regio Rotterdam aanwezig zijn in de zakelijke centra en op professionele en persoonlijke wijze adviseurs en klanten in deze regio's van dienst kunnen zijn. Deze strategische overname past bij het groeibeleid op de lange termijn van Commenda. Nova Trust Group heeft verder activiteiten op Curaçao en Cyprus en is gespecialiseerd in dienstverlening aan corporate cliënten maar zeker ook aan vermogende particulieren. Het aanhoudende succes van onze bedrijfsontwikkelingsactiviteiten krijgt hiermee een verbreding waarbij wij onze kwaliteit van dienstverlening verder uitbouwen. Uitstekende dienstverlening te allen tijde en het onderhouden van een persoonlijke relatie met cliënten en hun adviseurs zijn de belangrijkste beginselen van zowel Commenda als Nova Trust."

Frederik Redelé vervolgt: "Commenda staat voor een zeer persoonlijke aanpak op hoog niveau. Ook Nova Trust Group speelt actief in op de behoefte van cliënten, variërend van traditionele trustdiensten tot complexe, op maat gemaakte financiële structuren. De strategie en bedrijfsfilosofie van Nova Trust Group en Commenda zijn vergelijkbaar. Met deze overname onderstrepen we ons beider doel: onze dienstverlening optimaliseren, in nauwe samenwerking met de adviseurs van de klanten in binnenland en buitenland. En deze synergie werkt, we hebben namelijk al de eerste nieuwe cliënten mogen ontvangen."

De heer Friso Hooghiemstra vult aan: "En deze synergie werkt, we hebben namelijk al de eerste nieuwe cliënten mogen ontvangen."