Boekentijdschrift INKT! geheel vernieuwd en uitgebreid


ASSEN, 20100917 -- De boekenglossy INKT! bestaat een jaar en om dat te vieren is het blad geheel vernieuwd. Voortaan bestaat elk nummer uit 2 losse bladen, waarvan één speciaal voor de meer dan 100 recensies. De vernieuwde INKT! verschijnt eind september 2010 ook nog met een extra fotobijlage van schrijversportretten in 3D.

De boekenglossy biedt nu meer dan 100 recensies en veel achtergronden: onder meer interviews, verdiepende achtergrondartikelen, nieuws, opinie en een uitgebreide literaire agenda. Bovendien geeft INKT! in elk nummer 50 boeken weg. Om dit alles mogelijk te maken is INKT! verdubbeld in omvang. Het blad bestaat vanaf dit nummer uit 2 losse bladen van 64 pagina's, elk met een eigen accent: achtergronden en recensies. Bovendien presenteert INKT! een bijzonder geschenk bij het herfstnummer: een 64-pagina's tellende fotobijlage met meer dan 100 schrijversfoto's in 3D.

Schrijvers in stereo

Deze unieke collectie is het werk van fotograaf Pierre Roth. Het was ooit bedoeld om er een boekenweekgeschenk van te maken, waarvoor Gerrit Komrij de teksten zou schrijven. Het voorwoord door Willem Frederik Hermans was al geschreven. Nu voor het eerst beschikbaar en met speciale stereobril om het 3D-effect door te zien. 55 schrijvers, 100 stereofoto's. De collectie is door de vrouw van Maarten Biesheuvel gedoopt tot "Schrijvers in stereo". De gefotografeerde auteurs zijn:

Belcampo, Johan Betzema, Louis Paul Boon, Simon Carmiggelt, Jean Dulieu, Johan Fabricius, Hella Haasse, Mensje van Keulen, Gerrit Komrij, Harry Mulisch, Jan G. Toonder, Marten Toonder, Maarten Biesheuvel, Cees Buddingh', Remco Campert, Jan Cremer, A. den Doolaard, J. Donkers, Hans Dorrestein, Drs. P., Henriëtte van Eyck, Chris J. Geel, Jacques Hamelink, Maarten 't Hart, Willem Frederik Hermans, Judith Herzberg, Dick Hillenius, B. Hotz, Oek de Jong, Jan Kal, Anton Koolhaas, Kees van Kooten, Wim de Bie, Rudi Kousbroek, Hilbert Kuik, Dirkje Kuik, Hubert Lampo, Willem Malsen, Hans Plomp, Hugo Raes, Karel van het Reve, Martin Ros, Sal Santen, Jeanne van Schaik-Willing, Bert Schierbeek, Theo Sontrop, Karin Spaink, Bob den Uyl, E. v.d. Steen, Simon Vinkenoog, Leonard de Vries, Vic van de Reijt, J. Waasdorp, Hans Warren, Willem Wilmink. Tevens is een portret van uitgever Geert Lubberhuizen opgenomen.

De vernieuwde en uitgebreide INKT!

INKT! is geheel vernieuwd en bestaat nu uit twee losse magazines van 64 pagina's. Het ene richt zicht geheel op achtergronden: veel interviews, verdiepende achtergrondartikelen, nieuws, opinie en een uitgebreide literaire agenda. In het andere wordt een keur uit het nieuwste boekenaanbod besproken in meer dan 100 recensies. Daarbij is niet alleen aandacht voor fictie, maar ook voor veel non-fictie, luisterboeken, e-books en boekentijdschriften. Bovendien geeft INKT! 50 boeken weg. INKT! verschijnt in full colour.


Prijzen

Het driedubbele nieuwe herfstnummer (INKT! 8) kost slechts 7,95. Een abonnement kost 29,75 voor 6 nummers. INKT! verschijnt tweemaandelijks en is een uitgave van Boekwinkeltjes.nl. Hoofdredacteur is Vincent van de Vrede.

Boekwinkeltjes.nl