Ingezonden persbericht

Amsterdam, 24 juni 2010

Nieuw klassiek muziekfestival in Hilversum en omgeving

Festival Gooisch Klassiek van start

Na de succesvolle pilot in de zomer van 2009 vindt van 17 t/m 19 september aanstaande de eerste editie van Festival Gooisch Klassiek plaats, het nieuwe klassieke muziekfestival voor Hilversum, Laren en Blaricum. Initiatiefnemer Anastasia Kozlova (violiste, directeur en tevens artistiek leider van het festival) sluit met het festival aan bij de rijke (internationale) muziek- en architectuurgeschiedenis van het Gooi. Doel is uit te groeien tot een toonaangevend muziekfestival in Nederland.

Festival Gooisch Klassiek programmeert concerten voor alle leeftijden op bijzondere locaties in het Gooi. Het festival start vrijdagavond 17 september met een openingsconcert in het Theater Gooiland. Zaterdag 18 september wordt een concert-fietsroute georganiseerd langs landhuizen in Blaricum en Laren met een hoofdoptreden in het Singer Theater. Zondagmiddag 19 september vindt een gratis openlucht picknickconcert plaats in het Dudokpark in Hilversum. De afdeling educatie van het Muziekcentrum van de Omroep organiseert een kinderworkshop en -voorstelling. Het festival wordt vervolgens afgesloten met het concert Componisten en liefde. Dramatisch sopraan Anna Shafajinskaia, violiste Anastasia Kozlova, pianiste Klara Würz en vele anderen leveren een bijdrage aan het festival.

Festival Gooisch Klassiek - het enige klassieke muziekfestival in Hilversum, Laren en Blaricum - wordt mogelijk gemaakt door subsidie van de Gemeente Hilversum en bijdragen van sponsoren. Het uitgebreide programma plus kaartverkoop zijn begin augustus 2010 te vinden op www.gooischklassiek.nl.

----------

Noot voor de redactie,