Gemeente Harenkarspel


Vrijdagse markt in Warmenhuizen trekt samen

De marktkramen op de Dorpsstraat in Warmenhuizen worden bij elkaar gezet. Met ingang van 17 september vindt men de gehele markt tussen de kruising met de Rietzangerstraat en Oud Wulpendorp. De inschikking zorgt er voor dat het leuk en gezellig blijft op de markt.

Omdat enkele marktkramen zijn verdwenen, staat de vrijdagse markt van Warmenhuizen er tegenwoordig uiteengeslagen bij. De bezoekers gaan soms zelfs fietsend naar de volgende kraam. Dat maakt de markt minder gezellig. De lege ruimte wordt niet opgevuld, omdat het aantal marktverkopers in heel Nederland sterk vermindert. En dat komt weer omdat de markten overal minder worden bezocht. Ook Warmenhuizen heeft daar last van. De marktmeester heeft daarom met de verkopers van de vrijdagse weekmarkt in Warmenhuizen gesproken. Ze kwamen tot de conclusie dat een compactere markt ook een gezelliger markt zal zijn.

Het ineenschuiven levert nog een voordeel op: de toegang tot supermarkt Deen in de Rietzangerstraat is goed mogelijk vanaf de Dorpsstraat. De wegafsluiting wordt ook ingekort. Voortaan kun je alleen in het deel tussen de Rietzangerstraat en Oud Wulpendorp op vrijdagmiddag niet met de auto komen. De volgorde van de kramen van noord naar zuid wordt: vis, kaas, nootjes, sokken, hobby, (wellicht dekbeddenkraam ) en brood/koek-kraam.

Speciaal vanwege de interne verhuizing brengen de marktverkopers een speciaal aanbod op hun markt. Dat wordt een verrassing. Des te meer een reden om vrijdag de nieuwe compacte markt van Warmenhuizen te bezoeken.



Gemeente Harenkarspel
Gemeentehuis :
Oostwal 2,
1747 EZ Tuitjenhorn
Postbus 10,
1749 ZG Warmenhuizen
Telefoon 0226-396600