UMC Groningen

Inschrijving groots sportevenement van start

Groningen in beweging voor donatie en transplantatie

26 mei 2010 Na een orgaantransplantatie kunnen mensen weer een nieuw, actief èn sportief leven leiden. Om dit te laten zien, organiseren het UMCG, Stichting Sport en Transplantatie en de Hanzehogeschool Groningen op 18 september het sportevenement âIn beweging voor donatie en transplantatieâ. Zowel mensen die een orgaantransplantatie hebben ondergaan of op de wachtlijst staan, als niet-getransplanteerden kunnen op die dag deelnemen aan diverse sportactiviteiten in Groningen. De inschrijving start op 26 mei via de website
www.transplantatiesportdag.nl.

100 meter sprint in UMCG

Deelnemers hebben keuze uit elf sportactiviteiten die op verschillende locaties in Groningen plaatsvinden. De dag start met het koningsnummer van de atletiek, de 100 meter sprint in het UMCG. In het ziekenhuis kunnen deelnemers ook tafeltennis en badminton spelen of meedoen aan een sponsorloop op het UMCG-terrein.

NK zwemmen getransplanteerden

Op het Zernike-complex vinden de eerste Nederlandse Kampioenschappen zwemmen voor orgaangetransplanteerden plaats. Op deze locatie kunnen deelnemers ook squash, tennis en volleybal spelen.

Rondje stad roeien

Voor roeiliefhebbers is er gelegenheid om een rondje door de Groningse grachten te varen en voor de golfliefhebbers is er een rondje âpitch & puttâ op de golfbaan. Wielrenners, tenslotte, kunnen terecht op de wielerbaan van sportpark Corpus den Hoorn.

Nevenactiviteiten

Inschrijving voor het sportevenement staat open voor iedereen die donatie, transplantatie en sport een warm hart toedraagt: jong, oud, beginner, gevorderde, voor iedereen is er wel activiteit om aan deel te nemen. Bovendien geven diverse topsporters clinics om deelnemers kennis te laten maken met een sport. Behalve sport zijn er ook tal van andere zaken te beleven, zoals korte publiekspresentaties over donatie en transplantatie, informatiestands en spelactiviteiten.Â

Samen in beweging voor donatie en transplantatie

De organisatie van het sportevenement is in handen van studenten van het Hanze Instituut voor Sportstudies in samenwerking met onder andere de gemeente Groningen, de Hunze Roeivereniging, Stichting World Runners, Nevobo en Pitch & Putt. Gezamenlijk willen zij met het evenement de aandacht vestigen op het belang van donatie en op de resultaten van transplantatie. Tegelijk willen zij het belang benadrukken van beweging en sport voor iedereen.

Contactinformatie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met persvoorlichting van het UMCG, bereikbaar op telefoonnummer (050) 361 22 00.