Ingezonden persbericht



- Persbericht -

Yoga voor schoon drinkwater

18/19 september: Global Mala

In het weekend van 18 en 19 september is het Global Mala. In de yogawereld is de Global Mala inmiddels een begrip: een wereldwijd evenement waarbij honderdduizenden mensen over de hele wereld tegelijkertijd aan yoga doen voor het goede doel. In Nederland organiseert het tijdschrift Yoga Magazine voor de derde keer de Nederlandse tak van de Global Mala en roept yogascholen door heel Nederland op mee te doen. Het tijdschrift biedt persberichten, posters, tips, foto's etc om ook op lokaal niveau de kracht van de Global Mala maximaal te benutten.

Het gezamenlijke doel van dit jaar is: schoon drinkwater voor iedereen ter wereld. Wanneer je als yogaschool of yogaliefhebber meedoet kun je op www.yogaonline.nl/globalmala duurzame en hervulbare kraanwaterflesjes kopen van de stichting Jointhepipe, in de vorm van een stuk pijpleiding. Zo leggen we symbolisch met elkaar een zo lang mogelijke pijpleiding! Jointhepipe financiert met de opbrengst waterputten en pompen in Azië en Afrika.

De afgelopen twee jaar organiseerden tientallen yogascholen in Nederland gratis lessen op donatiebasis voor het goede doel. Hiermee werd ¤ 30.000 opgehaald. Yoga Magazine zelf organiseerde een gratis yogales op de magere Brug in Amsterdam. Honderden yogi's kwamen hier op af. Die dag werd er in Amsterdam alleen al genoeg geld bijeengehaald om een waterput te slaan in Bangladesh.

Doe dus mee! Kijk voor meer informatie, en om te checken of je eigen yogaschool al meedoet op www.yogaonline.nl.



Ingezonden persbericht