Gemeente Beek


Multiculturele Dorpsdag Beek

Na het succes van de eerste editie van de Multiculturele Dorpsdag in Beek vorig jaar, vind op zaterdag 18 september 2010 de 2de Multiculturele Dorpsdag Beek plaats. Deze kleurrijke en vrolijke dag vindt wederom plaats in Speeltuin âDe Speeltreinâ in de Carmel. De organisatie is in handen van de gemeente Beek, Vluchtelingenwerk Beek, Partners in Welzijn en een aantal Beekse inwoners.

Vorig jaar konden de bezoekers genieten van verschillende gerechten en proeverijen afkomstig van de diverse culturen die Beek rijk is. Daarnaast waren er een aantal informatieve stands aanwezig. Het was een drukbezochte, feestelijke dag en bijzonder geslaagde dag. De organisatie kon alleen maar stellen dat deze dag bijzonder geslaagd was.

multiculturele dorpsdag multiculturele dorpsdag

Mensen met bijzondere hobbies / gebruiken gezocht!

Ook dit jaar zullen er stands met eten en drinken aanwezig zijn, evenals als de informatieve stands.

Mààr we willen meer dit jaar: we willen ook aandacht vragen voor bijzondere hobbyâs/gebruiken uit de diverse culturen, die in de vorm van een workshop gepresenteerd zouden kunnen worden. De organisatie denkt hierbij o.a. aan schilderkunsten, papiervouwen, haren vlechten, epileren, hennaschilderen, etc.

Kent u iemand die een bijzondere hobby/gebruik heeft uit een andere cultuur of bent u zelf de persoon die wij zoeken? We zouden het geweldig vinden als u uw hobby/gebruik zou willen presenteren op deze dag. De organisatie heeft de mogelijkheid om u een kleine vergoeding te geven voor te maken onkosten.

Uiteraard zijn we ook nog op zoek naar mensen uit een andere cultuur die eten/drinken zouden willen bereiden uit hun cultuur. Ook voor deze mensen geldt dat de onkosten vergoed worden.

Voor informatie en aanmeldingen kunt u contact opnemen met: Partners in Welzijn, Miranda Brangers, tel. 4288060, e-mail: mbrangers@piw.nl. Â