A la c'Arte - De kunst van het eten - Eten in de kunst

27/07/2010 11:56

Noordbrabants Museum

18 september 2010 t/m 2 januari 2011

Van september tot januari draait het in Het Noordbrabants Museum 's-Hertogenbosch volledig om eten. De expositie A la c'Arte serveert een heerlijke mix van eten in de kunst. Met bacchanalen, jachtstukken, pronkstillevens, Bijbelse eettaferelen, familiestukken en portretten - van kunstenaars als Frans Francken, Frans Snijders, David Teniers, Henk Helmantel en Margriet Smulders. Het is een tentoonstelling van oude en moderne kunst.

De kunst van het eten

A la c'Arte is een culinaire ontdekkingstocht voor iedereen. Speels en eigentijds en aan de hand van drie thema's. Het thema 'Ingrediënten' verrast door de bijdragen van vier Brabantse sterrenkoks: Gerrit Greveling (Chalet Royal, 's-Hertogenbosch), Joost Verhoeven (Cordial, Oss), John Kocken (De Heer Kocken, Vught) en meesterkok Cas Spijkers, Ze tonen in tekst en beeld hoe ze - geïnspireerd door de kunstwerken - fantastische gerechten bereiden. Bij het thema 'Maaltijden' worden smakelijke verhalen voorgeschoteld van culinair recensent Jeroen Thijssen, terwijl bij 'Symboliek' de kunsthistorici van het museum de verborgen betekenis onthullen van het afgebeelde eten.

Activiteiten

Tijdens de tentoonstelling vinden allerlei bijzondere activiteiten plaats. Zo zijn er speciaal voor kinderen van 4 tot 12 jaar drie smaakroutes ontwikkeld: Zoet, Zuur en Zout.

Speciale publicatie

Ter gelegenheid van de expositie verschijnt een speciale publicatie met foto's van kunstwerken, recepten van de sterrenkoks en verhalen van de recensent. Te verkrijgen in de Museumwinkel. Prijs 8,50 euro.

De expositie A la c'Arte vindt plaats in het kader van 's-Hertogenbosch Hoofdstad van de Smaak 2010. Zie: www.denboschsmaakmakend.nl

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.noordbrabantsmuseum.nl/