Gemeente Bunnik


Europese Mobiliteitsweek

logo Europese Mobiliteitsweek
Kom langs op de Duurzame Dag Bunnik

Op zaterdag 18 september a.s. organiseert de gemeente Bunnik samen met de Milieugroep Bunnik en de Milieudienst Zuidoost-Utrecht de 'Duurzame Dag Bunnik'. De activiteiten worden van 11.00 tot 15.00 uur gehouden op de hoek van het Van Hardenbroekplein/ Dorpsstraat in Bunnik Deze dag wordt georganiseerd tijdens de Europese mobiliteitsweek. Voor meer informatie, zie http://www.europesemobiliteitsweek.nl/

Vanaf dit jaar wordt elk jaar een duurzame dag georganiseerd. Tijdens de eerste 'Duurzame Dag Bunnik' kunt u op een actieve en laagdrempelige manier kennismaken met allerlei duurzame mobiliteitsoplossingen. Zo kunt u o.a. een proefritje maken met een elektrische auto en/of elektrische fiets of u laten informeren over zonnepanelen, e.d. Natuurlijk kunt u als inwoner aangeven waar volgens u veel te winnen valt op het gebied van duurzame mobiliteit.

De gemeente Bunnik heeft stevige ambities op het gebied van duurzaamheid. In 2050 wil de gemeente helemaal CO2-neutraal zijn. Nu al koopt de gemeente voor zo'n 75 procent duurzaam in. In 2015 moet dit 100 procent zijn. Maar we kunnen het niet alleen. Betrokken en milieubewuste inwoners zijn nodig om van Bunnik die CO2-neutrale gemeente van de toekomst te maken. Laat u dan ook tijdens de 'Duurzame dag Bunnik' inspireren om samen met de gemeente, de milieugroep Bunnik en de Milieudienst Zuidoost-Utrecht te werken aan een Duurzaam gemeente Bunnik!