Landelijke Dag van het Onderhoud maakt belang van onderhoud zichtbaar

06/09/2010 14:25

NVDO

Onderhoud kom je overal tegen. Alles wat je ziet moet op de een of andere manier worden onderhouden. De weg waar we op rijden, het gebouw waar we wonen of werken, de installatie waar brood gebakken wordt. Om het belang en de kansen van onderhoud onder de aandacht te brengen bij jong en oud vindt 'De Landelijke Dag van het Onderhoud' plaats op zaterdag 18 september. Op deze dag zet een groot aantal bedrijven door heel Nederland de poort open voor publiek.

Unieke kans voor kijkje achter de schermen

Voor bezoekers is deze dag een unieke kans om een kijkje achter de schermen te nemen bij bedrijven waar je anders nooit komt. Zo kan men op bezoek bij een aardolie en -gas maatschappij, een remise, een explosieveiligheidspracticum, demonstraties van onderhoud op grote hoogte, een olieraffinaderij, waterzuiveringinstallaties, rioolgemalen, innovatieve vezel toepassingen, onderhoudsafdelingen van grote bedrijven, onderhoud aan grote installaties en machines en zelfs een demonstratie van augmented reality en spraaktechnologie. Deelnemende bedrijven bevinden zich in verschillende sectoren zoals Chemie, Olie en gas, Infra, Dienstverlening en Waterzuivering. Op de website www.dagvanhetonderhoud.nl staat een overzicht van alle deelnemende partijen en de programma's.

Carrière kansen in onderhoud

De Landelijke Dag van het Onderhoud is mede gericht op jongeren om hen te interesseren voor een baan in de techniek. Onderhoud is een belangrijke werkgever voor de Nederlandse industrie en levert tienduizenden banen op alle niveaus. Van technisch uitvoerend werk tot directeur, onderhoud biedt veel carrièreperspectief. De industrie staat voor een uitdaging. De komende tien jaar gaat circa veertig procent van de werknemers met pensioen en er stroomt maar vijftien procent in! Dat biedt enorme kansen voor werk en innovaties.

Landelijke opening bij Dow Benelux

Het officiële startschot van de Landelijke Dag van het Onderhoud wordt gegeven in Terneuzen bij Dow Benelux. Hier is met zestien andere bedrijven en instellingen een programma opgezet om te laten zien wat het onderhoudsvak zo boeiend, spannend en vooral leuk maakt. Om 10.30 uur verricht een hoogwaardigheidsbekleder van de Provincie Zeeland, de aftrap in het bijzijn van afgevaardigden van de organiserende partners: De Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO), VOMI, Profion en WCM.





http://www.dagvanhetonderhoud.nl