Waterleidingmaatschappij Drenthe

Heerlijk water tijdens de Hunzeloop07 september 2010 Â

Op zaterdag 18 september 2010 wordt voor de eerste keer de Hunzeloop gehouden, een wandelevenement dat geschikt is voor een breed publiek. Voor zowel getrainde als ongetrainde wandelaars, kinderen, nordic walkers, scootmobiels en rolstoelers. De deelnemers kunnen kiezen tussen afstanden die variëren van 5 tot 42,5 kilometer. Er wordt gestart vanaf de Brink in Zuidlaren.

De Hunzeloop wordt een wandeltocht met een geheel eigen karakter. Het is eigenlijk méér dan alleen een wandeltocht. Gedurende deze dag zal er veel aandacht zijn voor het landschap, de natuur en de cultuur in het stroomdal van de Hunze. In de dorpen langs de route zullen diverse activiteiten worden georganiseerd.

Waterleidingmaatschappij Drenthe (WMD) zorgt voor heerlijk, fris water uit de kraan voor alle wandelaars die meedoen aan de Hunzeloop. Bij bewegen hoort ook voldoende water drinken. Daarom biedt WMD alle deelnemers verfrissend water aan om de vochtbalans op peil te houden.

Deelnemers beleven de mooiste plekjes van de Hunzevallei waar de afgelopen jaren door de natuurorganisaties hard gewerkt is aan herinrichting van het gebied. Zo zijn de bevers opnieuw uitgezet, maar er is meer gebeurd. De rechtgetrokken beek is weer gaan meanderen, er zijn poelen aangelegd en meer mogelijkheden voor recreatie gemaakt. Ook zijn er samen met het waterschap, de waterleidingbedrijven Groningen en Drenthe, de gemeenten en provincies Drenthe en Groningen maatregelen genomen om het gebied geschikt te maken voor het bergen van water als dat nodig mocht zijn. De wandeling wordt georganiseerd door Het Drentse Landschap en Het Groninger Landschap in samenwerking met KNBLO.