Deelgemeente Charlois Rotterdam

Uniek: opera in het Zuiderpark!

Op zaterdag 18 en zondag 19 september kunt u in het Zuiderpark gratis genieten van een uniek en spectaculair evenement. Op beide dagen vormt het Avontureneiland namelijk het decor voor een heuse opera: Dido en Aeneas van Henry Purcell, uitgevoerd door Opera Minora.

Een opera op een speelplek is een wereldprimeur. En het klinkt onwaarschijnlijk, maar de opera Dido and Aeneas en het Avontureneiland zijn voor elkaar gemaakt: de statige rotsen, het zand, de fonteinen en zelfs de toestellen vormen een perfect decor voor het verhaal van de trotse, eenzame koningin Dido en haar tussen liefde en plicht verscheurde minnaar Aeneas.

Opera Minora is gespecialiseerd in kameropera's en voorstellingen op locatie. Eerder was dit gezelschap te zien in theater Walhalla tijdens de operadagen Rotterdam, de Winterparade te Amsterdam, Opera aan Zee in Noordwijk en in de serie kasteelconcerten.

De voorstelling Dido en Aeneas wordt gezongen door succesvolle professionals en jonge talenten, begeleid door barok-specialisten op authentieke instrumenten.

Dido: Leonie van Rheden; Aeneas: Maurits Draijer; Belinda: Marike Verbeek

Regie: Claudia Christern; dirigent: Joost Hekel; kostuums: Pi-kwadraat

De productie wordt mogelijk gemaakt met subsidie van de Dienst Kunst en Cultuur van de gemeente Rotterdam en het SNS REAAL cultuurfonds.

Zowel tijdens de Dag van de Dijk op zaterdag 18 september als bij de Zuiderparkspelen op zondag 19 september begint de opera-uitvoering om 14.00 uur.

Locatie: Avontureneiland Zuiderpark (ten zuiden van Ahoy)

Toegang: gratis