Gemeente Amsterdam stadsdeel Zuid


8 september 2010

---

`Proef de streek' op het Stadionplein

7 september 2010

De streekmarkt `Proef de streek' vindt zaterdag 18 september voor de zesde keer plaats op het Stadionplein. Op deze streekmarkt kunnen de bezoekers verse producten uit de regio proeven en kopen.

Het aanbod is ruim en varieert van kaas, brood, groente, fruit, vlees, jam tot bloemen, keramiek, streekwijn, bier en ijs. Naast deze producten is er informatie over gezonde voeding, milieu en de natuur rondom Amsterdam.

Streekmarkt Stadionplein

Behalve boeren uit de omgeving zijn ook ondernemers en Stadsdeel Zuid aanwezig met informatie over mogelijkheden om reductie van CO2 in eigen huis te realiseren (isolatie, groene daken, zon op je dak).

Activiteiten voor kinderen

Voor kinderen is er ook weer veel te doen op de streekmarkt. Zij kunnen zelf graan malen, eigen deeg maken, natuurkundeproefjes doen, boerderijdieren aaien en paardrijden. Natuurlijk kunnen kinderen ook gewoon lekker spelen op een springkussen of zich laten schminken etc. Kortom: `Proef de Streek' is een prachtig evenement, dat zeker een bezoekje waard is!

Organisatie

De streekmarkt wordt georganiseerd door SOOZ (samenwerking opbouwwerk Zuid) en mogelijk gemaakt door een subsidie van Stadsdeel Zuid. Stadsdeelwethouder Joep Blaas opent de streekmarkt.

Meer informatie

* Datum: 18 september

* Tijd: 10.00 t/m 16.00 uur

* Locatie: Stadionplein

* www.soozamsterdam.nl