Vereniging Reizigers Openbaar Vervoer (ROVER)


PERSBERICHT

Actie ROVER op station Amersfoort
Op zaterdag 18 september stelt reizigersvereniging ROVER de reiziger centraal op station Amersfoort. Bekijk samen met ROVER of dit station het ideale station voor de treinreiziger is, zoek verbeterpunten, neem plaats op de luxe praatstoel en vertel ROVER wat jij als reiziger belangrijk vind op het station. De activiteit vindt plaats in het kader van de Nationale OV-dag, onderdeel van de Europese Mobiliteitsweek.

Reizen per OV is altijd een keten. Je gaat eerst lopen of met de fiets en dan met de trein en soms nog met de bus, tram of metro. In deze keten zijn de knooppunten heel belangrijk. Reizigersorganisatie ROVER zet zich in voor goede knooppunten en maakt ze op de OV-dag zoals ze idealiter zouden moeten zijn: een welkome plek!

Op zaterdag 18 september licht ROVER vanaf 13 uur op station Amersfoort de typische onderdelen uit die belangrijk zijn op een knooppunt, om daar bij aan te geven wat hier goed aan is en wat beter kan. Het draait natuurlijk om de mening van de reiziger. ROVER nodigt daarom voorbijgangers uit om plaats te nemen op de luxe rode praatstoel middenin het station en aan ROVER te laten weten wat voor de reiziger belangrijk is op het station. De NS hebben aangegeven de resultaten met interesse in ontvangst te zullen nemen.

De Europese Mobiliteitsweek is de Nederlandse versie van de European Mobility Week. In deze week worden wandelen, fietsen, openbaar vervoer, kritisch autogebruik en anders omgaan met mobiliteit gepromoot. Het zwaartepunt van deze activiteiten is de Nationale OV-dag op zaterdag 18 september. Stichting LOAZ, een stichting ter bevordering van duurzame mobiliteit, is in Nederland de initiatiefnemer van de week. Pagina geplaatst: 10 september 2010