Gemeente Maasgouw


Open dag brandweer Wessem

Op 18 september aanstaande houdt brandweerpost Wessem een open dag van 11.00 uur tot 16.00 uur.

Op deze manier willen de leden graag alle inwoners van de gemeente Maasgouw en alle overige geïnteresseerden kennis laten maken met het werk van de brandweer. Op de brandweerkazerne aan de Haegstraat 30 in Wessem zal dit door verschillende activiteiten worden getoond.

Demonstraties materieel
In 2009 heeft brandweer Wessem haar unieke, witte blusvoertuig omgeruild voor een nieuwe, hypermoderne tankautospuit die aan alle hedendaagse normen voldoet. Op de open dag zijn beide voertuigen in actie te zien.
Daarnaast is de nieuwe boot van brandweer Wessem aanwezig die speciaal wordt ingezet voor ongevallen en scheepsbranden op het water. Verder zijn een hulpverleningsvoertuig (HV) en een OGS (Ongeval Gevaarlijke Stoffen) Container te zien tijdens deze open dag.

Diverse activiteiten
Op de open dag worden tal van activiteiten in en rondom de kazerne georganiseerd. Zo kunnen bezoekers in een rookkamer ervaren wat een brandweerman ziet tijdens een brandinzet. Verder kan er een ritje gemaakt worden in een echte brandweerauto. Ook worden er door de brandweer diverse demonstraties over brand en hulpverlening verzorgd. Natuurlijk is er ook gedacht aan de kinderen. Zij kunnen ervaren hoe het is om echt te blussen.

Werving nieuwe brandweervrijwilligers
Tijdens de open dag wordt verder aandacht besteed aan de werving van nieuwe brandweervrijwilligers. Bij de post Wessem zijn enkele vacatures voor nieuwe brandwachten. Geïnteresseerden kunnen op de open dag meer informatie krijgen over de boeiende taak als brandweervrijwilliger.

De brandweerkazerne is gelegen aan de Haegstraat 30 in Wessem. Parkeergelegenheid is er in de nabijheid van de kazerne voldoende.

Publiekscentrum | Markt 36 Maasbracht | Telefoon 0475 85 25 00