Vestia


14-9-2010

Opening Buurtkamer Vissenbuurt

---

Je buren ontmoeten, doe je in de buurtkamer!

Vestia Den Haag Scheveningen opent buurtkamer in de Vissenbuurt

We ontmoeten onze buren vaak alleen als we de deur uitgaan. Dat is nu niet meer nodig, want Vestia Den Haag Scheveningen opent op zaterdag 18 september een nieuwe buurtkamer. Deze ontmoetingsplek is gevestigd aan de Doornstraat 415 in de Vissenbuurt in Scheveningen. De buurtkamer is de huiskamer van de buurt; het is een plek om elkaar te ontmoeten en om zo de buren beter te leren kennen. De buurtkamer is bedoeld voor alle bewoners in de Vissenbuurt. Op zaterdag 18 september opent Karsten Klein (wethouder Jeugd, Welzijn en Sport) samen met Peter Hoogvliet (bedrijfsdirecteur Vestia Den Haag Scheveningen) de deuren van het buurtkamer.

Buurtkamer
Een buurtkamer is de "huiskamer" van de buurt. Het is een plek om elkaar te ontmoeten, om te praten en om samen iets te ondernemen. Goed contact tussen de buren is waardevol, want het wonen is een stuk aangenamer als buren elkaar kennen. Bewoners uit de directe omgeving runnen vrijwillig de buurtkamer. In de toekomst organiseren zij diverse activiteiten voor buurtbewoners, zoals een spelletjesmiddag, bingo en een rommelmarkt. De buurtkamer is geopend op maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur. Het is de bedoeling dat bewoners zelf met ideeën komen voor de invulling van het programma. Zij worden hierin begeleid door een medewerker van Stichting Boog. In de buurtkamer zijn alle buurtbewoners vanaf 23 jaar welkom.

De rol van Vestia
De buurtkamer in de Vissenbuurt is de eerste in Scheveningen. De buurtkamer moet ervoor zorgen dat men zich prettig voelt in hun wijk. De opening komt voort uit de Kaderafspraken Leefbaarheid en Veiligheid die door de gemeente en Vestia zijn vastgesteld. Zo is Vestia altijd in de buurt! Vestia werkt in dit project samen met Stichting Boog en de gemeente Den Haag.

Trefwoorden die gekoppeld zijn aan dit artikel

Leefbaarheid
Over Vestia
Vestia biedt woonservice aan de bewoners van circa 73.000 woningen in Haaglanden, Rotterdam en in diverse plaatsen in het midden van het land. De woningen zijn verdeeld over de lokale corporaties, die werken in hun eigen wijken en buurten. Zij kennen de situatie ter plekke goed en hebben rechtstreeks contact met het lokale bestuur, plaatselijke organisaties en vooral met de bewoners. Zo is Vestia altijd in de buurt! Vernieuwing van wijken en samenwerking met de zorgsector zijn twee voorbeelden van hoe Vestia haar maatschappelijke taak vervult.