NMBS

Aardig-op-weg-week: NMBS lanceert opnieuw Mobiliteitsbiljet

14/09/2010

Tijdens het weekend van de Aardig-op-weg-week biedt NMBS opnieuw haar Mobiliteitsbiljet aan. Zo kunnen reizigers vlot én voordelig met de trein naar de autoluwe dagen en activiteiten in diverse Belgische steden. Ook steunt NMBS dit initiatief met gratis tickets, aangeboden via verscheidene mobiliteitsorganisaties.

Zaterdag 18 en zondag 19 september kunnen reizigers met het Mobiliteitsbiljet voor slechts 9 euro heen- en terugreizen in 2de klas tussen twee Belgische stations naar keuze. Zo kan vlot én voordelig met de trein naar de autoluwe dagen en andere activiteiten die in tal van Belgische steden worden georganiseerd.

Dit promotionele biljet is te koop aan het stationsloket en op www.nmbs.be (Ticket On Line) en is enkel geldig voor een heen- en terugreis op dezelfde dag. Volwassenen kunnen, net zoals met de andere vervoerbewijzen, gratis tot vier kinderen jonger dan 12 jaar meenemen.

Voor korte afstanden van minder dan 58 km blijft het bestaande Weekendbiljet de voordeligste oplossing.

Daarnaast wordt ook samengewerkt met diverse mobiliteitsorganisaties in Vlaanderen, Wallonië en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Met het wegschenken van tickets wil NMBS mensen zo aanmoedigen om tijdens de Aardig-op-weg-week de milieuvriendelijke trein te ontdekken.

Voor meer informatie over het Mobiliteitsbiljet kunnen reizigers terecht op www.nmbs.be. De vele initiatieven rond de Aardig-op-weg-week zijn terug te vinden op volgende websites:

* Vlaanderen: www.varieerinhetverkeer.be of www.aardig-op-weg-week.be
* Brussel: www.weekvanvervoering.irisnet.be of www.autolozezondag.irisnet.be

* Wallonië: http://semaine.mobilite.wallonie.be.