Gemeente Wunseradiel


Nieuws

Dag van de Dijk

Op 18 en 19 september organiseren de waterschappen en Rijkswaterstaat op 18 locaties in Nederland de Dag van de Dijk. Dit is een feestelijk evenement voor jong en oud rond het thema water en waterveiligheid. Ook het informatiecentrum van Rijkswaterstaat en het Kazemattenmuseum opent haar deuren tijdens dit evenement.

Tijdens de Dag van de Dijk kunnen bezoekers van het informatiecentrum `Op de Dijk' meedoen aan de Afsluitdijkquiz. Tussen 11:00 en 15:00 uur is het informatiecentrum van Rijkswaterstaat op de Afsluitdijk, Sluisweg 1a Kornwerderzand, geopend. Ook het nabijgelegen Kazemattenmuseum is open.

Bezoekers kunnen de Afsluitdijkquiz grotendeels met behulp van de informatie in het infocentrum invullen en na inzending toegangskaarten voor musea winnen. De winnaars worden eind september via de website www.rijkswaterstaat.nl/afsluitdijk bekend gemaakt.

Waar

De Dag van de Dijk speelt zich letterlijk af op de dijk, het oer-Hollandse symbool van ons leven met het water. Bezoekers kunnen rekenen op tal van verrassende en boeiende locatiespecifieke wateractiviteiten. De dag wordt ondersteund vanuit de campagne `Nederland Leeft met Water'.

Fotowedstrijd

In het kader van de Dag van de Dijk is ook een nationale fotowedstrijd van start gegaan in samenwerking met National Geographic en de campagne `Nederland Leeft met Water'. GeĂŻnteresseerden kunnen hun foto's uploaden op www.nederlandleeftmetwater.nl en schitterende prijzen winnen.

Kijk voor meer informatie op de website www.dagvandedijk.nl.