Gemeente Zoetermeer

Zoetermeer Draait Door tijdens Cultuur Lokaal

Zoetermeer Draait Door is een live talkshow tijdens het festival Cultuur Lokaal op 18 september. De openluchttalkshow geeft een indruk van de vele culturele activiteiten in de stad en geeft de inwoners en kunstenaars van Zoetermeer zelf het podium over cultuur in de stad te discussiëren.
Zoetermeer Draait Door is een gezamenlijk initiatief van de gemeente, het Stadsmuseum en het Filmtheater. Het is een voorproefje van het nieuwe Stadsforum. Zoetermeer Draait Door is op 18 september te vinden op het Oostwaarts - op het terras voor de foyer van het Stadstheater - en zal die dag drie keer te zien zijn.Er zijn al langere tijd plannen voor de Culturele As: het realiseren van een levendige verbinding tussen de oude Dorpsstraat en het Stadshart. In deze plannen is een belangrijke plek weggelegd voor het Stadsforum, Zoetermeer Centraal. Gedacht wordt aan een centrum met een culturele programmering, met maatschappelijk debat, exposities, film, educatie, manifestaties, evenementen en uitstapjes van al deze activiteiten in de wijken. Het Stadsforum is voor en door Zoetermeerders. De Zoetermeerse identiteit staat centraal en kan culturele initiatieven in de stad verbinden.

Stadsforum
Deelnemers aan het stadsforum zijn nu de gemeente, het filmhuis en het stadsmuseum. Deze partijen willen graag met Zoetermeer Draait Door laten zien wat het Stadsforum kan betekenen voor Zoetermeer. Deze programmering is in principe niet afhankelijk van het nieuwe gebouw, maar kan nu alvast van start gaan.

Programma Zoetermeer Draait Door
Het programma van Zoetermeer draait door beslaat steeds vier onderdelen in één uur:


* 15 minuten: René Kiebert (Filmhuis), Jouetta van der Ploeg (Museum), Hans Haring (wethouder cultuur) aan het woord.
* 15 minuten: culturele organisaties en andere betrokkenen aan het woord.

* 15 minuten: kunstliefhebbers aan het woord.
* 15 minuten: ruimte voor gesprek met het publiek.

Tijdstippen Zoetermeer Draait Door

* 12.00 - 13.00 uur

* 14.00 - 15.00 uur

* 15.30 - 16.30 uur

Zie ook

* Culturele As