UMC St Radboud


UMC St Radboud op fietsmarkt
16-09-2010

Op zaterdagmiddag 18 september is op de Waalkade in Nijmegen de jaarlijkse fietsmarkt. De markt is onderdeel van de Europese Mobiliteitsweek, die loopt van 12 tot en met 22 september. Er is dan aandacht voor duurzame en gezonde mobiliteit. Ook het UMC St Radboud heeft een stand op de fietsmarkt. Daar promoten we ons fietsbeleid.

Fietsbeleid

Gezondheid en vitaliteit van medewerkers staan hoog op de agenda van het UMC. Zo openen we eind september een Vitaliteitsplaza. en stimuleren we al jaren het fietsgebruik onder onze medewerkers. Meer en betere fietsenstallingen dragen daaraan bij, evenals een verbeterde infrastructuur.

Ook een mooie vaste fietspomp bij de vier grote fietsenstallingen geeft gemak voor de fietsers. En dan is er nog de fietsspeciaalzaak op het UMC-terrein, waar medewerkers onder meer hun fiets kunnen laten repareren onder werktijd.

Inspanningsonderzoek

Op de fietsmarkt heeft ook inspanningsfysiologe prof. dr. Maria Hopman een stand namens het UMC St Radboud. Daar demonstreert ze hoe inspanningsonderzoek in z'n werk gaat.

En meer

Verder ziet u op de fietsmarkt véél soorten fietsen, de nieuwste ontwikkelingen op fietsgebied, bijzondere modellen en stuntshows. Niet alleen kijken, ook proberen! U bent van harte welkom.

Waar en wanneer?

Waalkade
zaterdag 18 september van 13.00-17.00 uur