Gemeente Zoetermeer

Cultuur Lokaal brengt zusterstad Jinotega dichter bij Zoetermeer

schooltje in Jinotega
Zoete suikerspinnen voor de kinderen, kleurrijke bloemen voor uzelf, genieten van muurschilderingen en heerlijke Surinaamse hapjes proeven. Het kan allemaal in de Millenniumdoelenkraam op de 'Wereldmarkt' van het festival Cultuur Lokaal op zaterdag 18 september. En het mooie? Iedere euro die u uitgeeft in deze kraam is bestemd voor de millenniumdoelencampagne en wordt verviervoudigd door de gemeente, het Landelijk Beraad Stedenbanden Nederland-Nicaragua en het ministerie van ontwikkelingssamenwerking.

Millenniumdoelencampagne?
Het doel van de millenniumdoelencampagne in Zoetermeer is om alle kinderen uit onze zusterstad Jinotega naar school te laten gaan en om daar de economische ontwikkeling en werkgelegenheid te verbeteren. De millenniumdoelencampagne is bedacht door de Verenigde Naties om wereldwijd de armoede te bestrijden. Iedere gemeente geeft hier zijn eigen invulling aan.

Waar vindt u de Millenniumdoelenkraam?
De 'Wereldmarkt' loopt als een slinger vanuit het Stadstheater, over het Oostwaarts en het Stadhuisplein naar de Markt toe. De Millenniumdoelenkraam vindt u op het Stadhuisplein vlak bij de Openbare Bibliotheek.

Komt u ook kijken?
Het festival Cultuur Lokaal begint om 12.00 uur en sluit om 20.15 uur af met een slotmanifestatie in het Stadstheater door musicalster René van Kooten. De 'Wereldmarkt' is open tot 18.00 uur. Alle festivalactiviteiten zijn gratis te bezoeken, alleen voor de slotmanifestatie betaalt u EUR 2,-. Ook dit geld is bestemd voor de millenniumdoelencampagne.

Meer informatie vindt u op www.cultuurlokaalzoetermeer.nl.

Zie ook

* Stedenbanden & Millenniumdoelen