Meidenvoetbal bij voetbalclub de Koninklijke HFC

16/09/2010 13:55

Koninklijke HFC

Heemstede, 16 september 2010

De oudste voetbalclub van Nederland, Koninklijke Haarlemsche Footballclub 'HFC, gaat van start met een

D Meisjesteam. De Koninklijke HFC was al eerder van start gegaan in 2009 met een meisjes team in de leeftijdscategorie 6 en 7 jaar. De doelstelling was om met deze meisjes door te groeien naar een volwaardige meisjes afdeling. De animo in deze leeftijdscategorie was minder dan in de leeftijdscategorie 10, 11 en 12 jaar. Vandaar dat de Koninklijke HFC dit jaar van start gaat met een D Meisjesteam in de leeftijdscategorie 10, 11 en 12 jaar. Uit de nieuwste cijfers van de KNVB blijkt dat het meisjes en vrouwen voetbal explosief stijgt.

Het afgelopen jaar kwamen er in Nederland weer ruim 5000 nieuwe vrouwelijke spelers bij. Vooral onder pupillen en junioren is de aanwas groot. Volgens de KNVB groeit de populariteit van vrouwenvoetbal doordat de sport steeds professioneler wordt. Ook HFC ziet deze groei en haakt in op deze trend.

Aankomende zaterdag 18 september 2010 om 11:30 uur zullen de Koninklijke Meisjes de aftrap doen van hun eerste thuiswedstrijd tegen de meisjes van Jong Aalsmeer United D6. Het jeugdbestuur van HFC zal deze historische gebeurtenis niet zomaar voorbij laten gaan, en ziet dit als een kans om het meisjesvoetbal bij de Koninklijke HFC in het zonnetje te zetten. Wij nodigen jullie hierbij graag uit om deze historische gebeurtenis bij te wonen.

Wij zijn nog op zoek naar speelsters in de leeftijdscategorie 10, 11 en 12 jaar. Vind je voetbal leuk of wil je eens komen kijken? Dan nodigen we je graag uit om een keer mee te trainen. Meer informatie is te verkrijgen bij de administratie van de Koninklijke HFC op maandag, woensdag en vrijdag tussen 10:00 en 16.00 uur

(tel. 023 - 5287085), via de website www.konhfc.nl of per e-mail meisjesvoetbal@konhfc.nl.





http://www.konhfc.nl