Stadsdeel Amsterdam Zuidoost


---

Clean It Up Tour: Jongeren houden hun eigen leefomgeving schoon

16 september 2010

Zaterdag 18 september is de aftrap van de Clean It Up Tour, de jongerencampagne die jongeren in Zuidoost uitdaagt hun leefomgeving schoon te houden en daarvoor met nieuwe ideeën te komen. Portefeuillehouder Urwin Vyent geeft zaterdag om 14.00 uur het startsein tijdens de eerste van drie grote jongerenbijeenkomsten, die plaatsvindt op het grasveld Echtenstein/Egoli. De inzet van YouTube, Hyves en andere sociale media vormen een belangrijk onderdeel van de campagne.

`Dit is Amsterdam Bijlmer heee...de plaats waar ik woon. Amsterdam Zuidoost...we vinden schoon heel gewoon' is wat rapper Anno MC de jongeren in een korte rapvideo toezingt. De rap en drie promotiefilmpjes kunnen bekeken worden op de mobiele telefoon door het scannen van een uniek symbool. Tijdens de bijeenkomsten vol entertainment kunnen jongeren op een open podium hun talenten en ideeën laten zien.

Vyent: `Jongeren zijn trots op hun wijk, en ik wil dat trotse gevoel inzetten om de wijk schoon te houden. De Clean It Up Tour is een van de instrumenten om dit proces in gang te zetten.'

De campagne is onderdeel van Zuidoost Schoon, Heel Gewoon, die alle bewoners aanspoort om afval juist aan te bieden en zwerfafval tegen te gaan. De Clean It Up Tour richt zich specifiek jongeren. Het stadsdeel werkt hierin samen met culturele ondernemers uit Zuidoost, de jongerenorganisatie No Limit en woningcorporaties.

De twee volgende Clean It Up bijeenkomsten vinden plaats op:
* Zaterdag 25 september (14.00-18.30 uur): Kraaiennest
* Zondag 26 september (14.00-18.30 uur): Annie Romeinplein

Na de EGK-buurt doet de Clean It Up Tour Holendrecht en Venserpolder aan.