Tom Coronel

17 September 2010
Tom Coronel hoopt op succes bij thuisrace SEAT

Ik heb een Spaanse auto, een Spaans team en we racen dit weekeinde in Spanje. Dat moet dus helemaal goed komen! SEAT-coureur Tom Coronel kijkt uit naar het laatste Europese optreden van dit seizoen in het FIA WK Toerwagens (WTCC), komend weekeinde (18 en 19 september) op het circuit van Valencia. Na het evenement in Oschersleben, waar Coronel met zijn SEAT Leon TDI in de kleuren van McGregor en TW Steel in beide wedstrijden punten scoorde, wil hij ook tijdens de Spaanse WK-ronde weer goed voor de dag komen.

Valencia kent de luxe van twee circuits: het stratencircuit in het havengebied, waar sinds 2008 de Formule 1 in actie komt, en het Circuit de la Comunitad Valenciana Ricardo Tormo, zon 20 kilometer buiten de stad, dat vooral in de wintermaanden door Formule 1-teams vaak als testlocatie gebruikt wordt en waar de MotoGP één van de grote publiekstrekkers is. Op dit circuit rijdt ook het WTCC, dat sinds de heropleving van de serie in 2005 elk jaar in Valencia te gast was. In de eerste jaren vonden de Spaanse WTCC-races altijd in het najaar plaats, van 2007 tot en met 2009 werd er in het voorjaar in Valencia geracet. Nu staat Valencia dus weer in de slotfase van het seizoen op de kalender.

Foto: SEAT Nederland

Het is lastig om een favoriet aan te wijzen voor de races in Valencia, want alle merken hebben er de afgelopen jaren wel een paar keer gewonnen, inclusief onze SEAT Leon TDI vorig jaar, zegt Tom Coronel. Voor toeschouwers is het in ieder geval een prachtig circuit, want het is gebouwd als een soort arena: vanaf de tribunes kun je bijna de hele baan overzien. Ook in Valencia zelf is het altijd erg prettig: een mooie stad met veel moderne architectuur, de haven waar de boten van de Americas Cup lagen, het Formule 1-circuit en volop uitgaansmogelijkheden. Plus, ook niet onbelangrijk, meestal lekker weer. Volop redenen dus om me erg te verheugen op dit weekeinde! Ik ben er klaar voor!

Foto: SEAT Nederland

De races op het circuit van Valencia worden op zondag 19 september verreden om 13.05 en 15.20 uur Nederlandse tijd. De races worden live uitgezonden via Eurosport. Het RTL GP WTCC-magazine, met speciale aandacht voor Tom Coronel, is volgende week te zien in het programma RTL GP van RTL7. Uitzendtijden zijn te vinden via de website www.rtlgp.nl.