Gemeente Wunseradiel


Nieuws

Week van de Fryske smaak

Zaterdag 18 september begint de Week van de Fryske Smaak, deze eindigt op zondag 26 september. De activiteiten vinden dit jaar vooral plaats in zuidwest Friesland. Gedeputeerde Hans Konst zal deze week op een bijzondere wijze openen in Stavoren.

Gedeputeerde Hans Konst zal zaterdag 18 september de Week van de Fryske Smaak op bijzondere wijze openen. Om 10.53 uur zal hij met de stoomtrein op het station in Stavoren arriveren. Waarna de heer Konst op het perron de Week van de Fryske Smaak zal openen in samenwerking met de handboogschietvereniging 'Odolphus' uit Stavoren. Bij het uitstappen in Stavoren worden de reizigers getrakteerd op smaakvolle hapjes, gemaakt door leerlingen van VMBO GROEN en MBO GROEN Sneek. Ook u kunt op het perron kennismaken met streekproducten uit Zuidwest Friesland.

De 'week van de smaak 2010' is een evenement dat plaatsvindt in alle provincies met honderden grote en kleine lokale activiteiten waarin "smaak" centraal staat. Hierin spelen ambachtelijke streekproducten, seizoensproducten en biologische voeding de hoofdrol.

Restaurants, producenten, consumenten, winkels, buurthuizen, supermarkten, kookscholen, boerderijen en basisscholen doen allemaal mee met hun eigen grote of kleine activiteit. U kunt genieten van culinaire hoogstandjes, smakelijke avonden, heerlijke lezingen, bijzondere workshops en verrukkelijke proeverijen.