Belgische Federale Overheid


Ontdek de nieuwe infotheek van het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium

Datum: 16 september 2010

De nieuwe infotheek van het Koninklijk Instituut voor het Kunstpatrimonium (KIK) werd zopas officieel geopend. Deze infotheek verenigt nu alle documenten van de bibliotheek, de fototheek en van het Studiecentrum Vlaamse Primitieven. Het vormt een echt documentatiecentrum over het kunstpatrimonium van België.

Dit unieke documentatiecentrum verzamelt documenten over kunstgeschiedenis, kunsttechnieken en bezit ook meer dan één miljoen fotonegatieven over ons cultureel patrimonium.

Opendeurdagen op 18 en 19 september

Tijdens de opendeurdagen van 18 en 19 september kunt u de nieuwe infotheek in avant-première komen ontdekken. Het KIK opent zijn deuren van 10 tot 17 uur in het kader van de Open Monumentendagen van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Het thema dit jaar is 'Steen & Co'.

Het is een uitgelezen kans om in het atelier te ontdekken hoe ons stenen erfgoed wordt beschermd en bewaard. Ook de meeste andere ateliers zullen open zijn: schilderkunst, beeldhouwkunst in gepolychromeerd hout, leder en papier, afwerkingen van historische gebouwen, textiel, metaal en glas.

Meer informatie over de opendeurdagen van het KIK

Fototheek online

U kunt ook iets meer dan 700 000 foto's van het artistieke erfgoed in België raadplegen via de online fototheek van het KIK.

Praktische info

Vanaf maandag 20 september 2010 is de nieuwe infotheek open:

Jubelpark 1
1000 Brussel
openingsuren: maandag van 13.30 u. tot 17 u. en dinsdag tot vrijdag van 9 u. tot 12.30 u. en van 13.30 u. tot 17 u.
www.kikirpa.be

Het KIK werd opgericht in 1948. Het is een federale wetenschappelijke instelling die instaat voor de studie, de bewaring en de valorisatie van het Belgisch kunstpatrimonium. Kunsthistorici, chemici, fysici, restaurateurs en fotografen werken er samen om kunstwerken vanuit verschillende invalshoeken en zo volledig mogelijk te onderzoeken.