Gemeente Binnenmaas

Klachtenlijn Hysteria Outdoor

17-09-2010

Op zaterdag 18 september wordt van 15.00 tot 00.00 uur op het terrein van Recreatieoord Binnenmaas aan de Vrouwehuisjesweg 1 in Mijnsheerenland het evenement Hysteria Outdoor gehouden.

Mocht u ondanks de zorgvuldige voorbereiding tijdens het evenement toch klachten hebben, dan kunt u contact opnemen met de speciaal voor die dag ingestelde klachtenlijn onder telefoonnummer 0186 60 61 60 en 0186
- 60 61 62. Binnengekomen klachten worden door de gemeente doorgegeven aan de desbetreffende verantwoordelijke instanties.

De vergunning voor het evenement is op 2 juli jl. door de gemeente verleend op basis van artikel 2.25 van de Algemene Plaatselijke Verordening. Om het evenement op een verantwoorde manier mogelijk te maken heeft de gemeente voorafgaand aan de vergunningverlening uitgebreid overleg gehad met de aanvrager en diverse instanties (politie, brandweer, milieudienst, wegbeheerders, enzovoorts). Er zijn afspraken gemaakt over de algehele veiligheid op het terrein en in de omgeving.

Vanwege de ligging van het recreatieoord en de aard van het evenement is het vrijwel onmogelijk het geluid van de muziek te beperken tot alleen het terrein zelf. Ook in andere delen van de gemeente en omliggende gemeenten kan men waarschijnlijk muziekgeluid waarnemen. Hoewel de maatschappelijk aanvaardbare geluidsnorm voor dit soort evenementen niet zal worden overschreden, kunnen inwoners dit als hinderlijk ervaren. Wij vragen u hiervoor enig begrip.

Maximum toegestane geluidsniveau
Om de geluidsoverlast zoveel mogelijk te beperken heeft de burgemeester bij de verlening van de vergunning een maximum gesteld aan het toegestane geluidsniveau. Op zaterdagmiddag 18 september a.s. wordt de geluidsapparatuur ingeregeld. Het inregelen en de eindafstemming gebeurt in overleg met de Milieudienst Zuid-Holland Zuid. Tijdens het evenement zal de milieudienst metingen ter controle verrichten, zowel op het terrein als in de omgeving. Bij overschrijding van het maximaal toegestane geluidsniveau zal dit worden aangepast.