Ingezonden persbericht


Persbericht nr. 1 - 2010

Datum 9 februari 2010

Scouting in Zuid-Limburg pakt groot uit bij 100-jarig jubileum

In 2010 bestaat Scouting in Nederland 100 jaar. In Zuid-Limburg organiseren de drie Scouting Regio's: Maastricht en Mergelland, Carboonland en Parkstad Limburg (50 scoutinggroepen en 6000 jeugdleden) daarom een actief feestweekend: de Scoutifestatie 2010.

De Scoutifestatie 2010 vindt plaats op 18 en 19 september 2010 in de gemeente Valkenburg aan de Geul.

Het programma omvat vele activiteiten die laten zien dat Scouting een moderne organisatie is die midden in de, Limburgse, maatschappij staat. Naast een programma voor de jeugd van 5 t/m 18 jaar met vele typische Scoutingactiviteiten die gericht zijn op samenwerken zoals klimwand, tokkelbaan, theater, speurtocht, grotbezoek, kamperen, kampvuur e.d. wordt gewerkt ten bate van de Limburgse natuur. In samenwerking met, en onder begeleiding van, de Stichting Instandhouding Kleine Landschapselementen (IKL) gaan tijdens de Scoutifestatie 2010 enkele honderden Scouts aan de slag in het Encibos te Maastricht en langs het spoor van de ZLSM. Scouting laat zo zien, dat naast spelen in de natuur ze ook zorg draagt voor een duurzame natuur.

Voorzitter van het comité van aanbevelingen is oud-voorzitter en erelid van de Scouting Regio Parkstad Limburg, de heer G. Vankan (foto).